Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

15 de gener de 2009
Sense categoria
3 comentaris

Nou blocaire a la blogosfera

Avui, festivitat de Sant Pau Ermità, la blogosfera s’amplia amb un nou blocaire. El sant baró Pau decidí meditar reclòs en el desert. Ningú no saber mai què li passava pel cap.

Cap registre no en conserva els seus pensaments. Pau era un home prudent de cap a peus. En tenia prou  amb la contemplació del misteri.

Qui penja avui aquest primer post no gasta la prudència del Sant en gosar fer públics els seus pensaments amb el dubte de si en sortirà beneficiada la reflexió compartida. Podria ben bé passar que no afegeixi més que soroll a un món mancat de silencis prudents. Els qui aquest post llegiu , i altres que el seguiran, decidireu.


No us xoqui el nom del post. Als de Lleida ens agrada la coca de recapte. Com podeu veure a la recepta, hi posem de tot. Com de tot hi haurà en aquest bloc. Us animo a tastar-la. Gràcies per endavant per la vostra amabilitat.

Recepta de la coca de recapte d’arengada per a 4 persones

Ingredients:

·     Massa:

o    500 grams de farina

o    30 grams de llevat premsat

o    sal

o    1 vas d’aigua tèbia

o    30 g de mantega

o    1 dl. d’oli

·     Guarnició:

o    6 tomates madures

o    3 cebes

o    4 arengades

o    3 albergínies

o    3 pebrots vermells

o    sal

o    1 dl. d’oli

1.    Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà. En el centre, fiqueu-hi els altres ingredients, tret de l’oli. Treballeu amb les mans fins que s’obtingui consistència i es desenganxi fàcilment del marbre.

2.    Quan estigui feta, deixeu la massa en un lloc temperat i tapeu-la amb un drap per tal que fermenti, procurant que no rebi corrent d’aire. Trigarà a fermentar unes tres hores.

3.    Torneu a posar la massa al marbre, afegiu-hi l’oli i treballeu-la fins que l’oli hagi quedat absorbit i la massa quedi suau i elàstica. Deixeu-la reposar trenta minuts més, tapada.

4.    Mentrestant, escaliveu els pebrots i les albergínies, peleu-los, traieu-los les llavors i talleu-los en tires.

5.    Enfarineu una safata de forn i esteneu la massa preparada, tot donant-li la forma de coca, amb les mans untades amb oli. A sobre, col·loqueu-hi les cebes tallades rodones, la tomata trossejada, els pebrots i les albergínies, els arengs nets i tallats; tireu-hi oli per sobre.

6.    Porteu-ho al forn, que ja ha d’estar calent a 180 graus, uns trenta minuts.

 

 

 

  1. La coca de recapte és una coca excel·lent…com ben segur ho seran els apunts. Que Sant Pau, l’ermità, ens il·lumini!. Fins aviat!

  2. M’agrada moltíssim la coca, però després d’algun intent desgraciat, fa temps ja vaig veure que sóc patosa amb els afers “pasteleros”, i com que a les terres de Lleida tenim tants i tan bons forners i pastissers, m’estimo més deixar que els especialistes facin la seva feina i jo faré treballar les mans en altres coses que domino més… endavant les atxes amb el blog!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!