HIPOTECA DE CABÒRIES

De moment un poc de tot (nació, reflexió, perifèria, tasts literaris...)

29 de novembre de 2012
0 comentaris

EL CORREU DE LA VERGONYA

Seria insultar la literatura, en Cervantes en especial, comparar el president Bauzá amb el Quixot. Una barbàrie imperdonable. Tanmateix, alguna cosa tenen en comú: aquesta obstinada mania d’aniquilar tots els seus enemics. I si no el tenen a mà, se’ls fabriquen. Es tractava, en el cas de l’heroi literari, d’envestir amb la llança a tort i a dret: ja siguin molins, siguin ramats d’ovelles, siguin odres de vi. Potser hi havia una diferència substancial. A don Alonso Quijano se’l veia venir d’enfora, amb la seva armadura atrotinada hi anunciava la seva oradura. I en conseqüència, es feia perdonar. En canvi, a Bauzá res no el delata com un cínic però es va ventilant, es va queixalant els enemics – celat com va amb una armadura de paranoies- així com se’ls topa.

No ha tengut cap mirament a fer fora del seu mateix partit els dos que l’avalaren en la lluita contra Delgado, l’ara conseller amic i condecorat, en la lluita per la presidència del PP Balear. Ens referim a Pastor i Font. També volia fer fora al batle d’Inca, pel cas Over, només una desimputació de darrera hora ho ha evitat. Farà el mateix amb Rotger i Rodríguez? Això ja són pesos pesats. Els cínics i els covards no envesteixen segons a qui. Ja ho va dir el poeta Miquel dels s. Oliver. “La tonteria humana convoca sos acòlits,/ i quan no pot ferir-los, fa riure an els estòlids/ l’escata de ses ungles, la corba de son bec. El gran enemic de Bauzá és l’escola. Sobretot, l’escola pública. El darrer bastió on la defensa del català encara té municions -ves quina paranoia amb la llengua de la terra! i també, un sector contestatari a les seves polítiques. I que pateix els efectes de les retallades. No sap com fer-ho per anar-los en contra. El llaç quatribarrat li genera urticària una cosa de no dir. Per això ha fet un esborrany de projecte de decret on es prohibeixen els llaços o també que els professors expliquin la seva visió de les coses. Haurem d’anar alerta segons com s’explica la conquesta de Jaume I, o com s’explica el matrimoni dels Reis Catòlics. Com en temps del dictador: amb censura prèvia. Per cert,¿ el vídeo del conseller Bosch – pel fet de ser fet per ell- tan esperat per tota la comunitat educativa – que va motivar un viatge amb barca pública, dinar de llagosta i Moët Chandon, també s’haurà de considerar com blasmable per ideològic?

Ara els inspectors d’educació van pels centres no a mirar si es compleixen les programacions, o per detectar les mancances del sistema, o per saber com progressa l’ensenyament a la nostra terra, ara van pels centres i hi perden tot el matí i el fan perdre als directius tot per saber si els castellanoparlants són ben atesos pel sistema. Aquest deu ser segons l’equip de Bauzá el gran problema de l’educació!

Dues circulars han encès els ànims dels docents i dels directius. La primera, considerar com a falta justificada les sortides escolars. Un escarni a la professió. Un insult. Un menyspreu! Què vol, que no es facin activitat extraescolars? Que no es facin viatges d’estudis? Que no es facin sortides?La darrera, ha estat un correu enviat el matí del 28 de novembre (S’havia organitzat una jornada de protesta aquest dia que consistia en una tancada als centres). En aquest correu es deia, emparant-se en la normativa vigent, que si l’activitat no estava prevista a la PGA (Programació General Anual) el director havia de nomenar un directiu perquè controlàs la tancada, perquè, sent-hi present, es fes responsable de les activitats que es durien a terme durant la protesta, perquè en fes un informe detallat dels costos, etc. ¿La mateixa normativa deu ser aplicable quan una associació de pares fa una assemblea ordinària anual, que tampoc no està prevista en la PGA, o quan organitzen algunes conferències sobre aspectes educatius? També enviaran un correu a l’efecte? Pensen que aquesta serà la manera de fer callar la contestació del món educatiu a les polítiques restriccionistes i genocídies de Bauzá?

Peus de foto possibles: El conseller Bosch a Cabrera, en jornada lúdica festiva. Llagosta i moët chandon

El conseller Bosch a Cabrera, practicant l’única immersió que li deixa fer el seu president

El conseller Bosch a Cabrera, cercant en el fons del mar els problemes de l’educació a les Illes Balears (jornada intensa)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!