Segrestat l’últim número de la revista El Jueves

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

No és la primera vegada ni serà l’última que passa en aquest Estat on ens ha tocat viure. Cal recordar els casos de Wyoming i Mikimoto, a la televisió? El més patètic, com de costum, serà el silenci còmplice, quan no l’apologia de la censura per part dels companys de professió, aquells que es guanyen la vida exercint la llibertat d’expressió. I després, acte seguit, els mateixos autonomenats demòcrates seguiran omplint-se la boca parlant del meravellós estat de dret on vivim, el qual no hem de confondre amb un estat de firmes, com diria Forges.

Doncs molt bé, jo per la meva banda he de dir que em sembla tan lamentable i antidemocràtic que només per això ja paga la pena ser republicà. Ei, que us hem donat la democràcia, diuen els Borbons. Doncs vet aquí el problema, que la llibertat no es dóna, sinó que es guanya. Començant per no callar, perquè TOTS SOM “EL JUEVES”.

I encara parlen de modernitzar la monarquia… quina gràcia que em fan. Dur al paroxisme això de tots som iguals, però uns més iguals que altres. No, gràcies. Borbons, si voleu reforma, comenceu per respectar els drets humans. Tots ells, la llibertat d’expressió també.


Actualització:
Comunicat de El Jueves al seu web (el copie aquí perquè hi ha ordre judicial de tancar-la):

¿20 de Julio de 2007?

Escribimos esta nota el viernes, 20 de Julio de 2007, a las 19h. Tenemos la redacción llena de medios de comunicación que nos preguntan el por qué del secuestro de la revista. No sabemos qué responderles. El Jueves ha publicado decenas, cientos de dibujos sobre la familia real ( y sobre políticos, famosos, la ETA y todo lo que se mueve). Incluso hemos publicado un libro, TOCANDO LOS BORBONES, un tomazo de 350 páginas que recopilaba los dibujos más divertidos.

Somos humoristas gráficos y trabajamos conscientes de que nuestra obligación, lo que nos piden los lectores, es que exploremos el límite de la libertad de expresión. Podemos aceptar que, incluso, en alguna ocasión, lo podamos traspasar . Gajes del oficio. Si nos pasamos para eso están los tribunales pero…¿un secuestro? ¿ la policía recorriendo los quioscos de todo el país retirando nuestra revista? ¿De verdad escribimos esto el 20 de Julio del 2007?

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *