Per Tutatis!

Novel·la gràfica i cultura dispersa

28 d'octubre de 2013
0 comentaris

“Así calló Zaratustra”, de Nicolas Wild (Dibbuks) a Le Monde Diplomatique

Nicolas Wild es va donar a conèixer amb una curiosa obra en dues parts anomenada “Kabul Disco” que, si bé va tenir acceptació, estava llastada per mancances evidents. No obstant això, “Así calló Zaratustra” eleva tant l’ambició de l’autor com la seva perícia. En aquesta ocasió, se centra en la religió originària de l’antic Imperi Persa, el Zoroastrisme, en la seva influència en les nostres societats com a inspiradora de valors i en la seva supervivència sobretot a l’Iran actual. 
Per tal de fer-ho, va seguint els passos de Cyrus Yazdani, arqueòleg i activista zoroàstric, qui va ser misteriosament assassinat. Així, seguirem a Wild en un viatge que el portarà des de França a recórrer l’Iran, per acabar a Suïssa. Però cal tenir en compte que es tracta d’una obra de ficció basada en fets reals, i narrada com un diari. Això significa que a més del desenvolupament de l’acció pròpiament dita, hi ha espai tant per recreacions històriques com per moments purament humorístics.

D’aquesta manera es construeix un guió molt amè durant el qual prendrem coneixement del que va ser i és el Zoroastrisme. Wild desenvolupa així el seu particular estil dins d’aquest gènere de dietari periodístic popularitzat per autors tan dispars com Joe Sacco (“Notas al pie de Gaza”) o Marjane Satrapi (“Persèpolis”) . Sens dubte , “Así calló Zaratustra” és una novel·la gràfica consistent, ben documentada i recomanable encara que només fos per alimentar la nostra cultura general i la nostra comprensió del món .

(c) Publicat originalment a Le Monde Diplomatique en español

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!