Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

21 de desembre de 2016
0 comentaris

Referèndum, sí o … (Xavier Bru de Sala)

Tres incògnites, tres, planen sobre el camí del referèndum. La primera són els pressupostos. La segona es diu Ada Colau. La tercera és el moment en què serà substituït per unes eleccions políticament constituents però jurídicament autonòmiques.

Primera, o s’aprova el pressupost de la Generalitat o el procés se’n va en orris.

Segona incògnita. Dilucidar si els comuns, podemites i la resta de components de l’escudella de la nova-vella esquerra  s’afegiran o no al seguici del president Carles Puigdemont en el camí cap al referèndum.

Que el partit que està a punt de néixer no arrasa ni de lluny en unes autonòmiques i que no els convé quedar inclosos en el bloc contrari al costat del PP, Ciutadans i el PSC.

La tercera incògnita és la més difícil. Mercè Conesa planteja obrir la porta a la no celebració del referèndum. De conduir l’autobús tan lluny com sigui possible sense patir gaires desperfectes. No es tracta tant d’un xoc com d’una partida d’escacs amb més càlculs i subtileses de les que molts de les que molts s’imaginen.

L’independentisme de Puigdemont i Junqueras pretén crear, amb la col·laboració del Partit Popular, la premsa en bloc de Madrid i els tribunals, el màxim grau possible d’indignació social davant la prohibició del referèndum.

La idea és convocar eleccions substitutòries al Parlament, i a veure si amb el clima propiciat per la prohibició de votar, l’independentisme obté majoria de vots i, per fi, passa pantalla.

(Extracte redactat per Xavier Bru de Sala per El Periódico de Catalunya el 21 de desembre de 2016)

http://twitter.com/perermerono

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!