Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

24 d'agost de 2015
1 comentari

“Sin Pablo, el cristianismo habría sido una secta judía”

El teólogo jesuíta Pedro Miguel Lamet acaba de publicar “El resplandor de Damasco” / A Lamet, jesuíta, teólogo, escritor, periodista, poeta, filosofo y professor de cine (…)

Leer +

http://twitter.com/perermerono

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

 

  1. Buff! Un altre exemple de novel·la teològica… Aquesta, amb pedigree jesuític (que, per alguns, és sinònim de certa qualitat).

    Què i qui és l’interessat en tergiversar i potinejar les Escriptures?
    L’organització “mare” a la qual pertany aquest senyor (m’estalvio repetir els oficis, però de ben segur que s’ha oblidat d’un quants més, entre els quals no existeix el de “estudiante de la Biblia”… Massa humilitat? Crec pas) des de la seva creació allà pel segle V d.C. s’ha caracteritzat per prohibir la Paraula i perseguir qui “caminava”. L’Església catòlica romana ha estat l’organització que ha assassinat a més cristians, fossin aquests “sectaris judaïtzants” [sic!] o no.
    Ara, els seus “obrers” continuen la tasca més civilitzadament: sembrant dubtes i controvèrsies fonamentades en falsedats, i deixant perles d’aquesta grandària: “Surge entonces, por su formación y conocimiento de la Biblia, el primer teólogo de la historia”. “Coneixement de la Bíblia”? De quina Bíblia parla el novel·lista? En temps de Pau la Bíblia encara no existia, per la senzilla raó que llibres pertanyents a la [futura] Bíblia encara no havien estat escrits… La “Bíblia” que coneixien Jesús i els seus deixebles era el que actualment anomenen “Antic Testament” (les Escriptures hebreoaramees), que molts teòlegs catòlics romans [i alguns pocs “protestants”] volen contraposar al “Nou Testament” (les Escriptures gregues cristianes).

    Una recomanació abans de llegir la novel·la (si hom té la sana intenció d’aprendre quelcom més de Pau): cal anar a les fonts escrites i inspirades [la Bíblia], i prendre les interpretacions “fantasioses” (encara que siguin escrites per tot un senyor “jesuita, teólogo, escritor, periodista, poeta, filósofo y profesor de cine”) com el que realment són: ficció… Si algú pren en serio les idees plasmades a les novel·les tipus El codi Da Vinci o les de l’article periodístic, el cristianisme no serà “una secta jueva”, serà Harry Potter viatjant de la mà del Dragon Khan [Encara que ben pensat, potser això és el que busca l’anomenat papa i el jesuitísme: una cosa força popular que pugui ser acceptada per tohom sense cap mena d’esforç, responsabilitat ni compromís; i acceptant tota autoritat papal “per bé de la humanitat”].

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!