Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

29 de març de 2015
0 comentaris

“9-N desclassificat” la visió d’en Vicent Partal

El vaig comprar el mateix divendres que sortia a la venda, a la meva llibreria La Central del Raval. I volia ser el primer en publicar-ne ressenya …

El text, ho sabia, no m’ha decebut gens ni mica. Partal té una escriptura neta i polida, de subjecte, verb i predicat. Clara i diàfana. Llegidora. Pe-rio-dís-ti-ca.

El seu és un relat pausat, amb la descripció de moments èpics, l’aportació de dades, d’anàlisis. Bo i desvelant fets desconeguts o poc coneguts. De gran amenitat. I un interès extraordinari.

Un llibre del tot recomanable.

I que engega amb la descripció física del Palau de la Generalitat. Del seu personal humà i col·laborador. Els estira i arronses entre convergents i republicans. El rol capital del president Mas. Les patinades d’ERC. També les de l’ANC. El nou 9 – N. Algunes trobades als Estats Units …

Partal és un home assenyat, un home tranquil. I també és optimista. Jo en sóc més escèptic. I no hi passa minut ni dia que desitjo que ell l’encerti i que jo hi vagi errat.

Vicent, és també, no podia ser altrament, un home molt ben informat –les vegades en què hem coincidit a Can Vilaweb, n’he tingut ocasió de constatar-ho a bastament. També la seva militància política, i l’experiència periodística li han donat un bon coneixement i una percepció ajustada, certa, cruament realista, del món polític.

De tota manera, algun passatge l’he vist massa optimista.

I quan les cassolades en protesta per les decisions del Constitucional, puc donar fe que aquella nit, a diversos barris de Badalona –el meu, el Congrés, a Llefià, a la Salut… poblats per dotzenes de milers de ciutadans, no hi va piular ni cristo.

Més encara (és imprescindible que retinguem aquesta dada), pobladíssimes zones del cinturó metropolità barceloní no van bategar a l’uníson amb el sobiranisme i van respondre amb un silenci bé desinformat, bé distant, bé crític.

Cap el final del llibre, em va agradar molt llegir amb emoció continguda l’anècdota de l’abraçada, en la zona del recompte, entre els ciutadans David Fernàndez i Artur Mas-.

En conclusió, us encoratjo a llegir aquest 9-N desclassificat”, el 9-N d’en Partal, un esplèndid llibre polític que us aportarà dades, ensenyaments i lliçons de les quals caldrà aprendre en les setmanes i mesos decisius que són a tocar.

Setmanes i mesos on hi caldrà posar tota la carn a la graella per reeixir-ne i conquerir d’una vegada per totes la nostra llibertat.

Entrevista a Vicent Partal

http://twitter.com/perermerono

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!