Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

27 de gener de 2015
0 comentaris

Abans de ser Hotel Oriente, s’impartien teologia i filosofia

Ara, es vol “recuperar l’esplendor d’anys passats, quan l’hotel era un punt de trobada de personalitats com Hans Christian Andersen, l’actor americà Errol Flynn, el torero Manolete o la soprano Maria Callas” (…)

A través de molts edificis de Ciutat Vella podem entendre millor la història i l’evolució de la ciutat. Aquest és el cas de l’Hotel Oriente, que als seus orígens va ser l’antic col·legi franciscà de Sant Bonaventura.

Al col·legi de Sant Bonaventura, construït entre els anys 1652 i 1670 i ampliat el 1779, s’hi impartia teologia i filosofia. Amb la desamortització del 1835 es va convertir en la Gran Fonda d’Oriente, que recreava un antic palauet de la família italiana Durio. D’aquell període es conserven les vidrieres fetes a l’àcid i els esgrafiats de les parets. I va ser l’any 1931 que va passar a anomenar-se Hotel Oriente.

Vestigis franciscans

L’edifici actual té dues plantes més que l’original, però manté alguns vestigis del passat franciscà, com el Saló Comtal, que era el claustre de l’antiga escola. Ara aquest saló està inutilitzat, perquè s’hi estan fent treballs de restauració, però anys enrere era un lloc de banquets i recepcions de personalitats polítiques i socials.

Segons César Fuster, subdirector de l’hotel, amb aquests treballs es vol “recuperar l’esplendor d’anys passats, quan l’hotel era un punt de trobada de personalitats com Hans Christian Andersen, l’actor americà Errol Flynn, el torero Manolete o la soprano Maria Callas”.

La restauració de tot l’edifici va començar fa vuit anys, unes tasques que ja s’han acabat a la façana exterior i que deixen al descobert el color original de l’immoble. De la façana de la Rambla destaca també el conjunt d’arcs de mig punt que recolzen sobre pilastres estriades amb capitell jònic, afegits posteriorment.

Tota la informació

http://twitter.com/perermerono

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!