Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

15 de juliol de 2005
0 comentaris

5 minuts de merda

Pobres. Pobrissones víctimes innocents de Londres, Madrid, Kandahar, Bagdad, Kabul … I les que n’hi haurà encara!.

L’acció de Londres no anava pas dirigida contra la beneiteria olímpica -aquest panes et circum modern-, sinó contra el G8 -plenipotenciària associació de malfactors i pocavergonyes dels vuit estats que més pesen, al capdavall simples administradors, car els veritables manaires són els qui tenen els diners: la burgesia i les multinacionals.

Tothom diu i rediu que n’està colpit, esfereït, i, ves per on, quina solidaritat més feble, irrisòria i lamentable, sols 5 minuts de merda i en acabat au, cap a caseta o la feina. I això que els finats eren dels “nostres” -blancs, del primer món i cristians-

Davant del fet, el G8 i la resta d’apòstols del neoliberalisme, han programat, mitjançant els medis de comunicació una nova i ambiciosa “operació mentida”: xerrameca obsessiva a l’entorn del mot trampa -“terrorisme”-; notícies infantadores d’emoció, vasta bugada de cervells, ordidora d’unanimitat, que cohesiona aquest tristíssim, beneitó i patètic ramat de xais que formem tots els d’abaix, genuflexa i aquiescent multitud desposseïda.

Grandíssim publireportatge que no esmerça ni un minut per demanar-se que hi ha al darrere, quines són les causes i les conseqüències, on som i cap on anem… No sé, podrien nodrir els cervells d’un pessic de racionalitat i de decència.

I ara ve quan jo us proposo quelcom de senzill i infinitament més profitós: preneu paper i llapis i anoteu, sisplau, unes preguntes: Per què la cúpula d’Al Qaeda és formada per exagents d’elit de la CIA? Les accions nord-americanes i dels altres a l’Afganistan, l’Iraq I i II … i les anunciades per l’esdevenidor a Síria i l’Iran, en tenen res a veure amb tot plegat? A què treu cap aquesta nova avantguarda combatent musulmana que respon en termes politicomilitars als reptes del nou mil·lenni? Les detencions i tortures contra musulmans a Guantánamo, l’Iraq, les greus ofenses contra la religió i el Corán, són bones per bastir la pau? Ho és la pobresa extrema de multituds gegantines? Som conscients que el nostre “benestar (?!)” neix de l’espoli i l’opressió a què sotmetem el tercer món, i també el quart que hi és dins dels nostres països?

Crec que amb aquests pocs interrogants n’hi ha ben bé prou. Interroguem-nos, doncs, i fem-ne escampall tot cercant contestes entre amigues, amics i saludats. I, sobretot, no us avingueu pas tan fàcilment a la voluntat dels poderosos que ens volen convertir en enzes i tanoques de pensament únic.

Ja ho va dir en Sánchez Ferlosio: vindran temps pitjors i ens faran més cecs.

15 de juliol de 2005

(30è aniversari de la contrarevolució conservadora, altrament dita mundialització capitalista)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!