El bloc de Pere Macias

Esbossos per a la construcció d’una Catalunya rica i plena

16 de juliol de 2012
Sense categoria
0 comentaris

15M: de la mobilització a la concreció

Per tal que una societat funcioni, cal implicar quanta més gent millor en la presa de decisions. Cal que  tothom pugui dir-hi  la seva, i que es vagi construint un consens bàsic entorn totes aquelles qüestions que més preocupen als ciutadans.

Els polítics som un actor important en aquest procés de presa de decisions. Tenim l’obligació d’escoltar  i d’integrar totes les aportacions en un model coherent d’actuació des de les administracions públiques. No podem abdicar en aquesta doble responsabilitat d’atendre les demandes ciutadanes i d’actuar.

 

Ara, el moviment del 15M sembla posar-ho tot en dubte. Les fortes crítiques al que s’anomena com “política tradicional”, les hem d’admetre des del punt de vista de recollir les legítimes reclamacions dels ciutadans indignats per un o altre motiu. Però també hem de dir, amb tota fermesa, que només des de la democràcia representativa hi ha respostes efectives i justes. Que la manifestació és una bona manera de fer sentir la veu del poble, però s’ha demostrat que si després d’aquesta manifestació, no hi ha propostes sòlides i capacitat de diàleg, tot plegat podria acabar en un no-res encara més frustrant per la gent que ho passa pitjor.

 

En el moviment 15M hi ha moltes persones,  amb sensibilitats i objectius ben diversos. Fins i tot alguns grups antisistema violents que, aprofiten l’ocasió per destruir la societat. Estic segur que aquests grups, lluny de donar credibilitat al moviment, els hi en resta. Fer-hi front esdevé imprescindible de cara la continuïtat del moviment.

 

Que la gent prengui carrers i places per parlar del seu futur no hauria d’espantar a cap demòcrata.  Que del debat ciutadà aflorin propostes per a transformar la societat és una bona notícia. I, que la classe política les escolti, és un mandat imperatiu. També ho és tenir la valentia de separar el gra de la palla, parlar de drets i també de deures i sobretot, afermar el compromís en uns valors àmpliament compartibles com poden ser la justícia social, el progrés de la humanitat i la democràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!