Els piròmans volen ser bombers

Dèficit, FigueresEns trobem en plena temporada estiuenca. La política, com passa en molts altres àmbits, acaba la temporada a finals de juliol. Abans d’arribar-hi, però, hem gaudit de la posada en escena del govern figuerenc. Ens han explicat que són uns grans gestors i que han dissenyat un Pla Econòmic Financer que corregirà la disbauxa del Govern de la passada legislatura (2007/2011) que va generar un forat de 9 milions d’euros. Quina colla d’irresponsables els de la passada legislatura!

Després de la primera reacció irada, he buscat qui hi eren els irresponsables que ens varen governar la passada legislatura i, sorpresa, al capdavant de tot he trobat el molt honorable Conseller, aquell alcalde que volia endreçar la ciutat i que va guanyar per majoria absoluta les eleccions de l’actual legislatura. L’endreça va ser important, sempre la recordarem. Casa Nouvilas, 2,6 milions d’euros. Testos verd festuc, 865 euros la unitat. Escultura davant Càritas, 56.000 euros. Ciutat del cavall, 150.000 euros. Podria fer un llarg etcètera, però només afegiré la cirereta, l’antic bingo del carrer Sant Pau. Per aquest local buit i sense utilitat, fa quatre anys que paguem lloguer, els primers anys, 6.000 euros el mes i ara, 5.000 euros el mes, ja hem pagat 250.000 euros, i seguim.

Resulta que el 60% dels regidors d’aquella candidatura han repetit i formen part del govern actual, el que representa que és de gent seriosa, estalviadora i sense cap vincle amb el de la passada legislatura. Quina barra!

És com si els piròmans després de provocar un incendi es posessin dins la vestimenta de bomber i s’afanyessin a sufocar-lo. Això no funciona així. Avui fa dos anys de l’incendi que ens va cremar mitja comarca, i per més que el foc s’extingís no tot tornarà a ser com abans. Hi ha pèrdues que no es recuperen.

Reduir el romanent negatiu és una obligació, la situació era insostenible. El pla de sanejament, segons la normativa, s’hauria d’haver presentat juntament amb el pressupost d’enguany, però no es va fer. Es fa ara d’urgència, perquè li ha exigit la Generalitat, si no ho fa, la Generalitat no aprovarà el projecte del Conservatori de Música que l’Ajuntament vol obrir al setembre.

Dir que no s’han deixat de fer inversions ni activitat no s’ajusta a la realitat. A ningú se li escapa que si s’han d’estalviar uns diners per eixugar un deute, tens menys capacitat de despesa i això repercuteix en els ciutadans. Segurament seria de consens entre tota la ciutadania i tots els partits polítics que cal generar més activitat en promoció econòmica per poder reduir la desocupació a la ciutat, buscar solucions per aquelles persones que perden casa seva i no tenen on anar, assegurar que tots els nens i nenes de la ciutat puguin alimentar-se com els pertoca, asfaltar carrers malmesos, recuperar les ajudes a llars d’infants, donar més suport als col·lectius en risc d’exclusió social…, fins i tot començar a adequar l’antiga presó.

Per més que la memòria sigui selectiva, i que tots analitzem des del prisma que més ens convé el passat recent, queda poc elegant i, sobretot, poc seriós mirar de convèncer els veïns i veïnes de Figueres que el govern d’avui no té res a veure amb el del 2011.

Publicat dins de Política | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.