pepcanals

l'internauta d'Argentona

18 de setembre de 2014
0 comentaris

Avui estan votant els escocesos i aviat ho farem els catalans

YES a Glasgow

La primera afirmació del enunciat es un fet, en aquests moments més de 4 milions d’escocesos estan votant per contestar una pregunta molt simple:
Escòcia hauria de ser un país independent? I dues possibles resposta YES o NO
La segona també es un fet. Votarem però no sabem ni el què ni quan.

Es obvi que, de moment, s’estan seguint tots els passos prevists, però ens acostem a l’hora de la veritat i els partits que varen acordar la pregunta pel 9N hauran de decidir que fer si el TC, previ recurs del govern espanyol, declara il·legal la consulta que proposarà aquesta setmana el Parlament català.
Es veu que els incompliments de la legalitat per part del govern espanyol no tenen la mateixa importància, en Mas ens ho va recordar al final del darrer debat, però no escolto massa en les tertúlies, per què?
http://www.vilaweb.cat/noticia/4208945/20140902/govern-espanyol-incompleix-sistematicament-sentencies-tc-catalunya.html

La CUP sembla que es la que es posiciona més clarament mitjançant el que ells anomenen desobediència civil (1) en el sentit de que el 9N s’ha de votar passi el que passi. Per la seva part ERC si bé està més aprop d’aquesta posició no ho acabar de dir, al menys al meu entendre, de forma tant clara i ICV sembla que tres quars del mateix.
Pel que respecte al partit del govern, sentim de tots els colors i el president Mas va semblat que donava a entendre que sinó es podia votar de forma legal, segons la legislació del estat espanyol es clar, aniríem a unes eleccions plebiscitàries.

I l’altre banda què? Dons com diu avui en Villatoro a l’ARA:
“L’argument espanyol és esotèric. D’una banda diuen: només són acceptables els referèndums legals i pactats. D’altra banda ens diuen: mai pactarem cap referèndum i mai permetrem que sigui legal.”

En el meu darrer post ja comentava que estava una mica cansat d’haver de mostrar al mon que volem decidir el nostre futur (2). Malgrat tot el dia 11 amb l’esposa, els fills d’Argentona, les seves esposes i els nets, varem sortir en un dels 17 autocars que ho varen fer des de la Vila a les 14h. i varem retornat al voltant de les 20h., suats i cansats, però sobre tot molt satisfets de com, un cop més, una gran quantitat de catalans es manifestaven clarament a favor de la independència de la nostre nació.
Estic convençut que aquest cop érem més que mai. Vaig observar que hi érem els de sempre però també gent que debutaven, tant catalanoparlants com altres que no ho són. Al costat nostre hi havia un parell de senyors d’uns 40-50 que no havien escoltat mai alguns dels cants habituals, el que interpreto que era el seu primer cop.
Per altre part les imatges són incontestables.
Però a més vàrem tenir incorporacions mediàtiques com les dels jugadors del Barça, Xavi i Piqué, fins i tot amb el seu fill, i la dona d’en Xavi lluint samarreta d’Ara es l’hora.
Està clar que, de moment, no més diuen que hi van pel dret a decidir i que Catalunya ha de poder votar però quan arribi el moment no m’estranyaria que fessin com el tenista escocès Murray que mai s’havia definit i avui ho ha fet clarament a favor del SI.

L’ANC i sobre tot els seus voluntaris, els d’Argentona en són una prova més que evidentment, han tornat ha superar el repte i han aconseguit el que uns dies abans alguns ens pensàvem que no aconseguirien omplir la Diagonal des de Glòries al Hotel Princesa Sofia i la Gran Via des del mateix lloc fins la Ronda del Mig. Tot un èxit pel que cal felicitar-los en MAJÚSCULES.

L’endemà del la Diada, l’ANC ja ha iniciat una nova campanya per aconseguir 100.000 voluntaris per un país nou. Es vol arribar a totes les cases de Catalunya per escoltar com vol la gent que sigui el nostre país. Quan escric això ja superen els 16.000 i compten en personalitats diverses.

Votar el 9N o unes plebiscitàries què es millor?

Jo sóc partidari de votar però està clar que si ho fem forçant la situació amb l’Estat espanyol i amb la pregunta trifàsica actual, el resultat pot ser molt decebedor.
Per una part, una gran part de la població seguint les instruccions del govern central no anirà a votar i per altre part la opció SI-SI debilita sobre tot la opció del SI, sense descartar que alguns o molts dels que potser votarien SI acabin no anant a votar.

Aleshores es millor anar a unes plebiscitàries perquè d’entrada haurà quedat clar que no hem pogut votar perquè un govern poc democràtic no ens ho ha permès, però es que, un cop mes, aquesta postura el que fa es augmentar els partidaris de la independència.
Però per un altre part el fet de que fem unes eleccions obligarà a tots els partits a definir-se clarament de si en cas de ser majoria declarar unilateralment la independència, així acabarem amb el show Duran i Herrera.

El resultat d’Escòcia ens afectarà?

Moralment està clar que si guanya una u altre opció ens afectarà una mica, però els catalans crec que digerim ràpidament les situacions, el cas Pujol (si el pare del que feia negocis amb el marit de la Soraya) ha estat un exemple.
Per tant si guanya el SI perfecte perquè hi haurà un Estat que ens ensenyarà el camí que potser podrem seguir, ser el segon germà té les seves avantatges, però si guanya el NO hem de seguir el nostre camí. No diuen a Madrid que els cas d’Escòcia i Catalunya són tant diferents?, dons que ho mantinguin si guanya el NO

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!