Països Occitans

Païses Occitans

29 de setembre de 2016
1 comentari

FINALMENT OCCITÀNIA EXISTEIX DINS LA REPÚBLICA FRANCESA.

Un gran pas endavant, perque encara que el nom no fa la cosa, ajuda, segur que ajuda i molt.

El Consell d’ Estat de la República ha ratificat el nom d’Occitània pel territòri que per capital té Tolosa de Llenguadòc.

Encara  cal veure com s’hi encaixa la Catalunya Nord en aquesta zona purament occitana, tot i que occitana vol dir catalana i catalana vol dir occitana, ens cal el matís.

Des d’ el punt de vista occità hagués estat més correcte parlar d’ Occitania Central, donç amb Occitània sol s’ agafa una part del país per tot el país, però s’ hi guanya amb nitidesa, però això també passa amb el Principat respecte dels altres Paisos Catalans.

No deixa pas de ser una gran noticia que el nucli dur de la República francesa hagi assumit que té un territòri que se’ n diu Occitània despres de més de 200 anys de fer-se l`orni.

Contents, hem d’ estar contents i als defectes ja els hi buscarem sol·lució, de moment, Carol Delga,Presidenta d’ Occitània va anunciar,fa quatre dies a l’Universitat de Perpinyà  que endagaria l’ Ofici Public de la llengua catalana, una estructura de la república que ha de fer més fort el català i a la mateixa cultura catalana a la Catalunya Nord i a França en general, aquesta estructura també la tenen el basc, el bretó i l’ occità.

TAMBÉ PODEM ESTAR CONTENTS PER QUE EL BISBE DE PAMIAS (COMPTAT DE FOISH) EL PROPER 19 D’ OCTUBRE DEMANARÀ PERDÒ PUBLICAMENT PELS ULTRALTGES FETS ALS CÀTARS, EL BISBE DIU QUE EL POBLE OCCITÀ ENCARA TÉ ”DOLOR” DESPRÉS DE 800 ANYS PER AQUEST FETS…..I TÉ RAÓ, TOTA LA RAÓ, ALGUNS ES PENSEN QUE PODEM MATAR,ULTRATGAR,TORTURAR UN POBLE I QUE DESPRÉS DE 800 ANYS NO SE’N RECORDARÀ NINGÚ. DONCS NO, AIXÓ NO PASSA, AQUEST ULTRATGES QUEDEN TATUATS A LES ÀNIMES DEL POBLES PER MÉS SEGLES QUE PASSIN, AMÉN !


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.