fera ferotge

ÒSCAR GUÀRDIA

10 de novembre de 2011
3 comentaris

Montserrat Roig (Barcelona, 13 de juny de 1946 – 10 de novembre de 1991)

Molta roba i poc sabó… i tan neta que la volen. (Edicions 62, 1978)

I, així, tu te n’has anat per sempre d’aquest món de vius; has caminat cap a l’edifici dels qui no tornen; qui sap si assaborint, amb la teva solitud, la benaurança de la mort. Voldria que el teu abisme fos ben negre, que es tornés fosc per sempre i no t’adonessis de l’engany que et feren.

I ara, des d’una Barcelona que comença a perdre fins i tot la nostàlgia d’aquell to de reina destronada, intentaré d’edificar per a tu el perfum de la història.

  1. Moltes  gràcies  per  afegir-t’hi.  No he donat  l’abast  a llegir  totes  les  participacions,  però  he de dir  que de totes  les  que he llegit,  no n’havia  trobat  cap  que fes  referència  a  aquest  llibre.  El trobava  a faltar!

    Una abraçada

    carme 

  2. Fa pocs dies, per Tots Sants, pensàvem en diversos eufemismes per referir-nos indirectament a la mort. Aquest de l’edifici dels qui no tornen, no el coneixia pas. Sensacional!

  3. Aquest llibre, precisament, me’l vaig llegir poc després que el meu avi “caminés cap a l’edifici dels qui no tornen”. Ho vaig trobar molt apropiat.
    També per la relació d’amor-odi amb Barcelona i l’engany de vida que va sofrir la seva generació…
    Gràcies Víctor i Carme per la iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!