Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 18 de juny de 2019

I l’endemà (apunts sobre el que va passar dissabte a Badalona)

La mateixa foto des del davant (cortesia d'EFE) i des del darrera. No vaig poder evitar fer la foto. Impossible tenir guardada la càmera (i l’ànima de periodista!).
La mateixa foto des del davant (cortesia d’EFE) i des del darrera. No vaig poder evitar fer la foto. Impossible tenir guardada la càmera (i l’ànima de periodista!).

Sobre el vot de responsabilitat per impedir que el PP torni a servir-se de #Badalona i que va acabar amb la investidura d’Àlex Pastor com a nou alcalde de Badalona amb els vots de Guanyem-ERC aboco en aquest apunt algunes reflexions.

Abans d’entrar en matèria, aquí podeu recuperar també algunes reaccions a la xarxa sobre la decisió, i també llegir aquest article de Sara Muñoz al Punt Avui: “Un acord ‘in extremis’ barra el pas d’Albiol a l’alcaldia”.

Els apunts que vaig compartir pocs minuts després de la investidura:

l PSC ha estat irresponsable, nosaltres no. Badalona no es pot permetre (ni es mereix) el retorn del PP. Donem un vot tàctic a Pastor (mal menor). Lamentem la falta de voluntat socialista entomar les alternatives plantejades. Nosaltres hem posat la ciutat davant del partit.

És una de les decisions més difícils que ha hagut d’abordar la secció local d’ERC. Fins al darrer moment, i conjuntament amb Guanyem i Avancem, ens hem reunit amb el PSC lluitantper un acord ampli i generós de ciutat. Ho hem intentat tot: 2+2, canvi lideratge… Ha estat en va.

L’assemblea d’ERC i de Guanyem ha decidit avui el vot de responsabilitat, i estic orgullós de la decisió, gens fàcil, pq és madura i té mirada llarga. Tanmateix, Badalona aborda escenari incert i de perillosa debilitat institucional. El PSC entoma alcaldia només amb 6 regidors.

Des de l’oposició, defensarem Badalona, fins i tot quan com avui, això pot anar contra els interessos ‘de partit’. El bé comú i la justícia social són prioritat… també l’exigència, el rigor, els valors repubicans… Forts i compromesos amb els drets i la llibertat, SEMPRE.

La construcció d’un parc públic de vivenda, l’allargament de la L1, la reforma de l’administració, el desbloqueig del lateral a Sant Crist, la posada al dia del mapa educatiu, el reimpuls de l’activitat als polígons… #Badalona aborda grans reptes. El PSC no pot aillar-se.

El PP ha disfressat les seves urpes i ullals sota una disfressa d’ovella durant la campanya. Però Albiol a l’alcaldia en el context polaritzat i d’agressiu nacionalisme d’estat, seria letal per una Badalona que tornaria a l’estigma i a la persecució de col·lectius. Imperdonable.

Agraïr també a David Torrents de JxC l’oferiment del seu vot i a tots els veïns i veïnes que aquests dies ens hem donat ànims i suport. Ens veiem a peu de carrer, amb ganes d’escoltar i explicar i de seguir treballant per Badalona, que tant ho necessita.

I un petó i una abraçada a la més valenta, la Dolors Sabater!

Entrevista a Ràdio Ciutat (18/6): 

Roda de premsa conjunta (17/6): 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent