Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 20 d'abril de 2019

[Setmana 16/2019] Recuperem memòria històrica; Neus Català ha de tenir carrer a la ciutat

Dijous vam explicar que en el proper ple, Guanyem i ERC-AvancemMES proposarem canviar el nom del carrer de General Weyler, sanginari repressor a la guerra de Cuba i a la Setmana Tràgica, pel de Neus Català, infatigable lluitadora antifeixista. Ho vaig poder anunciar conjuntament amb la Dolors Sabater davant el memorial en record de les 1.706 víctimes de la repressió franquista instal·lat a la Plaça del Fòrum; el dia que, justament, feia 80 anys de l’afusellament de Carme Claramunt, veïna de Badalona, vinculada amb ERC i que dona nom a l’Ateneu del passeig de la Salut. Vam aprofitar també per fer un record a l’alcalde Xifré. “Estimada ‘tieta’: ha venido el juez y ha decretado la pena de muerte, y me ha dicho que así lo había decretado el Generalísimo y esta mañana a las 5 me van a fusilar. Sabes que matan a una inocente”. Més sobre la corprenedora carta de la Carme a la seva tieta, aquí.

Més coses que hem explicat conjuntament amb la Dolors Sabater: la remodelació de la Plaça Trafalgar, que vam impulsar a través d’un procés participatiu, va atreure dimecres diversos observadors provinents de la ciutat bretona de Nantes que han volgut conèixer aquest tipus d’experiències. Els vam explicar com el projecte de la plaça de Trafalgar, ara en obres!, va incorporar la veu dels veïns, que van prioritzar fer-la més accessible, connectar directament carretera Antiga de València i Torre Mena i incrementar espai d’ús públic.

La plaça Trafalgar és una de les places +vives i dinàmiques de #Badalona, i la seva remodelació és exemple d’una manera d’entendre l’urbanisme: inclusió, escala humana i reforç d’espais relacionals. De les places q ‘connecten ciutat’ en parlava al blog.

#LaBadalonaValenta que proposem Guanyem i ERC-AvancemMES preveu continuar la millora de la plaça, una de les noves centralitats de Badalona, i formalitzar en un reglament els processos de participació en l’urbanisme. En vam parlar amb diferents veïns.

La vela tradicional genera un espai d’aprenentatge fantàstic on contrastar amb l’experiència mates, física, història i valors de treball en equip. #CatalunyaalTravés, que va fer parada dimarts al port de Badalona, convida joves estudiants a embarcar-se. Durant tot el dia es va poder visitar el pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim i el Quetx Ciutat de Badalona. Entre els participants, joves del Casal dels Infants i de l’Institut Enric Borràs. Aquesta activitat és més que una anècdota, lliga amb una estratègia de ciutat, que passa per reforçar el Port de Badalona treballant l’aliança entre nàutica i centres educatius, estratègia.

Destaca també el segon dels debats promoguts pel Pla Estratègic Metropolità i Ideograma, aquest centrat en la reactivació econòmica al territori, i on crec que paga la pena recordar la nostra aposta per revitalitzar els polígons sud i nord presentada i aprovada en el curs del Consell Econòmic i Social del municipi.

Tuits destacats


https://twitter.com/oriolllado/status/1118435674066235392?s=21 https://twitter.com/oriolllado/status/1118243009664094208?s=21

Actes destacats



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble?, General | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent