Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

[Setmana 46/2018] Anuncis que són fum, i anar frivolitzant pel que fa a la seguretat i la cohesió

[Setmanalment envio al meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 46 de 2018]

“L’Ajuntament de Badalona también anuncia la instalación de cámaras de seguridad en las calles de #Badalona sin tener ni ‘garantías’ ni autorización para hacerlo.” Així titulava El Periódico la notícia de la presentació del nou model de seguretat del govern del PSC a la ciutat.

Traducció: no sabem quan les tindrem, ni si les tindrem… però l’únic que ens importa és sortir als mitjans, i per això no cal demanar permís. Frivolitzant amb la seguretat, i fent la campanya a l’Albiol. Badalona es mereix més que el fum de la política a cop de titular. Al capdavall, la qüestió és si aquest model tan mediàtic acaba substituint el model de proximitat o a les polítiques socials que intervenen sobre les causes profundes de la delinqüència. Més en aquesta línia en aquest interessant fil de Twitter.

Parlant de frivolitzacions, el regidor Garcia Albiol ha tornat a associar delinqüència i immigració en un tuit que, per reiterat i gens sorprenent no és ja ni notícia. Sí que ho és, tristament, com en les darreres setmanes, alguns mitjans i alguns ajuntaments (també d’esquerres) estan estigmatitzant un col·lectiu dels anomenats MENA, menors no acompanyats, propiciant les lectures simplificadores. Aquesta és la notícia i és molt preocupant. La Pilar Vallès n’ha escrit aquest article, ple de rigor i sentit de la responsabilitat.

Un canal de whats pot ser una bona manera de connectar. Però entre això i convertir la foto de l’alcalde en l’element principal de la comunicació i empaperar la ciutat amb grans pòsters a pocs mesos de les municipals… hi ha una gran distància. Campanya encoberta.

També aquesta setmana s’ha conegut que ja es disposa del document registral a nom de l’Ajuntament de Badalona de la finca on anirà l’Escola Ventós Mir. Es treballa per fer efectiva la cessió del terreny a la Generalitat. Un tema en què la comunitat educativa ha tingut molta paciència i que ha inclòs una complicada tramitació administrativa que per fi sembla que arriba al final.

Dimarts va tenir lloc el debat que Televisió de Badalona organitza cada dos mesos, aquesta vegada amb la participació de l’Agnès Rotger, portaveu del grup d’ERC-Avancem MES a l’Ajuntament. Aquí podeu recuperar els tuits més destacats i en aquest altre enllaç accedir al vídeo del debat.

L’Institut d’Educació Secundària La Pineda i el Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme (AEMIFESA) han començat una col·laboració pionera en el sector de les instal·lacions a través de dos cicles de Formació Professional Dual als quals s’han matriculat 55 alumnes. Més sobre aquesta aposta de futur per no perdre el teixit industrial de Badalona, i que malauradament haurà passat desapercebuda, en aquest reportatge a l’Independent.

Més notícies:

  • Continua avançant el projecte per ampliar l’espai per al vianant i millorar la seguretat al carrer Molí de la Torre, a Bufalà. Aquesta setmana s’ha fet l’obertura de pliques, sobre un preu de sortida de prop de mig milió d’euros. Feina que vam deixar engegada.
  • Quatre curtmetratges projectats a la darrera edició del festival Filmets han estat preseleccionats als Premis Gaudí i als Premios #Goya de cinema.
  • En marxa millores molt necessàries a la Biblioteca de Lloreda, però en clau provisonal. La instal·lació, però, estarà un mes tancada per treballs en la il·luminació i la pintura. Cal un replantejament a fons del mapa de biblioteques i un emplaçament més apropiat a la de Lloreda.
  • Can Ruti estrena noves unitats de Ginecologia i Obstetrícia. En total són 21 habitacions amb 1.500 metres quadrats, en una remodelació global de la Torre Maternal que suposa una inversió de 6,2 milions d’euros.

Ah, L’Independent de Badalona ha llançat una campanya per sumar suports. Fes-te’n soci/sòcia! 👉🏽 https://bit.ly/2tGCVdS

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent