Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 18 de maig de 2017

10 raons a favor del Museu del Còmic i la Il·lustració

[ 9 de maig 2017 ] 10 raons a favor del Museu del Còmic i la Il•lustració a Badalona, avui que el PDCat a decidit sortir del consens de ciutat sobre aquest equipament cultural que ha d’ocupar l’antiga fàbrica CACI i ha demanat un canvi d’ús. Crec que és un error. Intento explicar perquè.

1. La planificació de Museus del nostre país assenyala la necessitat i conveniència de dedicar un museu al còmic. Seríem museu nacional.
2. El sector del còmic i la il•lustració, emergent i cada cop més internacionalitzat, és còmplice actiu amb la proposta de #Badalona.
3. Un Museu tal i com s’entén ara (amb tallers, formació, espais oberts) és element dinamitzador de 1r ordre amb +impacte q edifici docent.
4. El moviment de persones (visitants, artistes residents i treballadors) i agenda activitats assegurarien equipament d’alt valor afegit.
5. La primera part de la reforma de la CACI ja es va fer pensant en la futura instal•lació museogràfica. Edifici apropiat i emblemàtic.
6. El nou Museu pot crear xarxa amb escoles d’art i oficis i reforçar emergent indústria cultural a #Badalona. Equipament que mira enfora.
7. El Museu pot potenciar també la connexió amb l’art urbà, ben viu a #Badalona, enfortint sinèrgies. És també aposta generacional.
8. El Museu del Còmic connecta amb l’Eix Besòs i equipaments culturals propers com el Design HUB. Oportunitat de reactivació metropolitana.
9. El Departament de Cultura ja ha començat a treballar en la catalogació i de fons que conformarien la futura oferta. Hi ha projecte.
10. Govern de #Badalona i Gencat treballen ja en propostes per desbloquejar el Museu per fases. Error donar el projecte per mort.

Seguim amb el Museu del Còmic a #Badalona. En resum…

Museu Còmic, sí. Per la singularitat de l’equipament, pel consens i complicitat amb el sector, pq ja s’ha començat catalogació. #Badalona

Tot plegat ve a tomb d’aq. proposta de PDCat (https://twitter.com/bdncom/status/861633524763418624) q busca donar-hi ús docent, una opció que, per bé que interessant i que és susceptible de buscar-hi un altre destinació, en aquest cas crec que empobreix el potencial del Museu a la CACI.

[ Actualització 18.5.2017 ]



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent