Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

La Móra guanyarà centralitat

Ara mateix potser ens costa d’imaginar, però a uns pocs anys vista el Front Marítim de la Badalona Sud, i que avui és una mena de terreny de ningú, es revelarà com un espai central no només a la ciutat, sinó a l’àrea metropolitana i fins i tot al país. Aquest article intenta posar la mirada en aquesta perspectiva de futur. Abans, d’entrar-hi, però, fem una aturada al present. No seria just no fer-ho.

Perquè la Móra és avui un barri desconnectat, una prometedora illa, que, amb tot, no té els serveis i qualitat de vida que li pertocaria. I cal dir-ho. S’han fet millores en els darrers mesos, en la línia de millorar la freqüència de pas i recorregut del transport públic i en la línia també de la millora de l’espai públic, especialment en la cantonada amb el carrer Mar Negra, autèntic punt negre de la mobilitat al municipi.

Aquesta setmana la Móra ha tornat a l’actualitat amb la reivindicació de la platja, històricament amenaçada i en contrastada regressió. Els estralls del temporal recent van ser molt importants: tant, que van comportar el trencament de la canonada del col·lector de Llevant. Això ha implicat unes obres de contenció i protecció que han alertat els veïns. El compromís municipal és clar: estem pendents del permís i l’informe del Ministerio de Medio Ambiente per reposar la sorra a través de Marina Badalona. No serà fàcil, però intentarem que sigui el màxim de ràpid.

Però permeteu que miri al futur, més enllà de les raonables exigències del moment. Fa uns pocs dies es va signar acord per fer un Pla Director Urbanístic al sector de les Tres Xemeneies que prioritza l’activitat econòmica de valor afegit i també fa ben poc les administracions responsables s’han compromès al trasllat definitiu del col·lector, fet que ha de permetre solucionar els problemes de forma definitiva. Dues notícies importants, que impliquen el desbloqueig de qüestions que el barri arrossegava de feina anys i que, en part, expliquen el seu abandonament acumulat.

Article publicat al Diari de Badalona. Març 2017.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent