Oi?

Algunes notes d'un bloc d'Oriol Izquierdo

Publicat el 20 d'agost de 2014

Amb sense ortotipografia

Últimament freqüento, per raons que ara no vénen al cas, un hipermercat que és un niu de sorpreses lingüístiques i ortogràfiques. Aquest cartell n’és una mostra. […]

I no ho dic per la falta elemental d’escriure amb s simple una s sorda entre vocals, sinó pels sentits imprevistos que pot adquirir el missatge gràcies a la renúncia que s’hi ha fet dels signes de puntuació.

Hem d’entendre que

No passeu només empleats

obliga els treballadors de l’empresa a franquejar la porta sempre en companyia d’algú que en sigui aliè? O més aviat és que s’espera que els qui la travessin ho facin en una mena d’actitud multitasca, potser distrets amb altres cabòries que les estrictament laborals?

No aconsegueixo aclarir-ho. I això que m’hi aturo cada vegada que hi passo per davant, sempre fugaçment, d’amagat, com evidencia el moviment que entela la fotografia. Amb la temptació, com més va més irrefrenable, d’esmenar la n de només i fer-ne una N que indiqui, si més no, que cada línia conté una cosa semblant a un missatge diferenciat i complementari.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Vida diària per oi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent