La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

Vacances (I)

Ser estudiant en els mesos de maig i juny no és molt diferent de ser submarinista: tots dos se sumbergeixen en mars, el submarinista en un mar físic, i s’estudiant en un mar de coneixements -ara em direu que hem d’estudiar durant tot l’any, però a la pràctica que alce el braç qui ho faça, qui es pose a estudiar a principis d’octubre. Ningú, eh?-. Al final de la immersió, l’estudiant i el submarinista han de passar per l’anomenada “etapa de descompressió”.

En què consisteix? En el contrari que una propaganda de cotxe: en passar de 100 a 0 en 7 segons. L’etapa de descompressió significa passar d’estar sotmès a altes pressions -com en el mar, o com enmig d’un examen de matemàtiques-, a sentir la més absoluta llibertat. I aquest procés, que els submarinistes no sé com viuen perquè no n’he fet mai, de submarinisme, en els estudiants es manifesta de moltes maneres, i segons personalitats. A mi em diverteix molt vore la varietat de descompressions.

Pel que fa a la meua, sol consistir en dormir com una marmota fins que se m’apeguen els llençols. Enguany, però utilitzaré el sistema professional dels submarinistes: anar descomprimint poc a poc.

De moment me’n vaig de mig-vacances a Barcelona, per a portar a pasturar les neurones, que les tinc socarrades de la calor i dels nervis. Deixe el bloc inactiu durant mitja setmaneta, i canviaré la pantalla per la llibreta, i els llibres de text pels d’investigació. Si quan torne no estic prou descomprimida, sempre quedarà la Universitat d’Estiu de Gandia… o soterrar-se un cap de setmana sencer sota els llençols.


  1. a mi encara em queda nedar una mica més per aigues abissals, em queda la última capbussada… i després? la veritat que el que més por em fa d’aquest moment que fa tres anys que espero és si després sabré descomprimir-me…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.