De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

27 de gener de 2010
Sense categoria
3 comentaris

Els deures de l’insti.

El meu fill estudia primer d’ESO en un institut de Girona. Val a dir que el pas de l’escola de primària a aquest centre de secundària ha estat molt més plàcid i senzill del que ens podíem imaginar. El nano hi va de bon grat, s’ho passa bé i té ganes de treballar. No es pot demanar més. 

El nivell d’exigència és més elevat que el curs passat : cal fer força deures, cal fer treballs, cal estudiar molt més per preparar exàmens, però fins ara el ritme és prou bo. D’això es tracta : la vida del bon estudiant és dura.

Hi ha vegades que arriba a casa amb els esquemes capgirats. Els han posat uns deures insòlits o els han encarregat un treball al qual estan poc avesats. A mi ja m’agrada aquest estil imaginatiu que fomenta la creativitat i l’enginy i que surt per la tangent. Que no tot es pugui resoldre amb el Google, la Viquipèdia i el rincón del vago … Fem-ne una llista ?

– Enunciat : Dos pares i dos fills van a pescar. Pesquen tres peixos i cadascú pot arribar a casa amb una peça al sarró. Busca la resposta i raona-la.

– Aneu a una hemeroteca i busqueu a la contraportada d’algun diari d’entre els dies tal i qual, una greguería de Ramón Gómez de la Serna.

– Enunciat : Afegeix-ne un a vint i que el resultat sigui dinou. Raona la resposta.

– Explica l’origen del suís (tassa de xocolata desfeta amb nata). Per què se’n diu així ?

 

 

 

  1. M’agradaven molt les gregorías. Per exemple : “Las moscas son los únicos animales que leen los diarios” escrita entre 1961 i 1963.

    I la dels peixos: els dos fills arriben a casa amb el seu pare amb un peix cada un. L’altre que es feia dir pare era un impostor i no va arribar a casa d’ells.

    Salutacions
    Rafel

    PS Proposo que a l’Insti li facin enviar un comentari al bloc i que entri el codi a la primera.

  2. I espera’t, cada any pujarà de nivell. Bé et puc ajudar en un parell d’endevinalles: la dels peixos i els pares i els fills, en realitat són tres persones, un avi, el seu fill, i el fill d’aquest, nét del primer. Són dos pares i un és fill i pare al mateix temps.
    La dels numeros és ben fàcil si saps escriure en números romans. IXX.
    La del suís m’agradarà saber-la, els suïssos en saben un niu de la xocolata, fa quatre dies em vaig comprar a l’aeroport un toblerone gegant.
    Estàs ben entreetingut.
    Assumpció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!