Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

Publicat el 17 de maig de 2008

pogrom

Va córrer la veu que una de les seues dones havia intentat segrestar un xiquet, molta gent del barri va anar on ells vivien amb bastons i torxes, els van cremar les cases i els van insultar i amenaçar mentre fugien, acaçant-los a pedrades.

Si no fóra perquè és esfereïdor, meravellaria la precisió dels napolitans de Ponticelli en reproduir un pogrom (per sort sense morts i, aquesta volta contra els gitanos en lloc dels jueus).

Les imatges i els relats dels diaris de la gent llençant pedres a dones i xiquets que fugien del foc no me les puc traure del cap. El pogrom ha durat dos dies. Perquè el que ha passat a Nàpols aquests dies és un pogrom i ací fa segles que no se’n veien.



  1. El meu amic Samuel de Quilombo (http://www.javierortiz.net/voz/samuel) ho ha dit amb aquesta mateixa expressió. Que no ho dissimulin d’aldarulls o punyetes. És un pogrom en tota regla contra una minoria que aquest segle ja ha petit un extermini i que, en companyia dels jueus, fa cinc-cents anys que és la més odiada, perseguida i assetjada de totes les d’Europa. Anem progressant en la recuperació de les grans virtuts del continent. Aviat podrem tornar a plantar fogueres o a restablir els enyorats drets de cuixa.

  2. Es realment esfereïdor.

    Tenim per això poca memòria, el febrer del 2007 hi va haver un cas similar a Badalona (de diferents dimensions, però el fet és el mateix). Ho pots veure en en el següent enllaç.

    http://badabit.org/20070205/romanesos/

    Recordo que l’actitud general de la classe política i mitjans públics fou de donar la raó als veïns en l’expulsió dels romanesos. Durant uns quants dies pels telenotícies de TV3 contínuament s’estava donant la imatge que els romanesos són bruts, embruten, fan pudor, i en definitiva, molesten. El tema va ser tan exagerat que recordo que en un dels telenotícies van haver d’entrevistar una noia romanesa per posar les coses al seu lloc. Rossa  i amb els ulls blaus, va deixar anar que aquella gent que feia tot allò no eren pas romanesos de veritat, els de veritat eren persones educades i netes, com ella.
    I ja no s’en va parlar més. Però el cert és que els van expulsar.

  3. Bé podrien canalitzar les ires contra les màfies. A tots els països hi ha delinqüència, però quan aquesta arriba a formar part del sistema i la gent la troba natural i s’hi adapta cobardament, aleshores fa esclatar l’olla pel lloc més absurd.

  4. Quan eren atacs a edificis, a Alemanya, era que els alemanys no en saben.
    Tampoc en saben els francesos, per allò de les “banlieu”.
    A Itàlia, tampoc en saben.
    A Espanya, -algún comentari ha parlat de Badalona- els fets d’Almeria, també, però aquí diuen que ho fan bé.
    Això és terrible.
    La manca d’una política immigratòria comuna -cal revisar part dels acords de Schengen?-, la ampliació de la Comunitat en termes estrictament de mercat i la imposició d’una nova “constitució” per la porta de servei, per un cantó.
    I per l’altra un “bonisme” estúpid, estàn covant l’ou de la serp.

    Mala peça al teler.

  5. Últimament tinc la sensació que cada dia que m’alce -que és quan m’informe- sent notícies d’Itàlia, i que cada dia el que expliquen és pitjor i pitjor, més i més surrealista, estrany. I em fa pensar que ací a València al capdavall tampoc no estem tan malament. Tot plegat em posa els pèls de punta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de coses que passen per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent