Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

Per ogni donna offesa siamo tutte parte lesa

A voltes tornen, i a voltes resulta que no se n’havien anat mai.
Ací ja fa temps que han tornat, ja fa mesos que parlen de reformar la llei 194, la que regula, des de fa 30 anys, l’avortament a Itàlia.
L’altre dia, a Nàpols, la policia va irrompre en un hospital públic perquè havien rebut una denúncia anònima que deia que s’estava cometent un delicte de "feticidi" (!!). Van interrogar una dona a qui acabaven de practicar un avortament (dintre els terminis de la llei), van interrogar les veïnes d’habitació, els metges i els assistents i, a més, van segrestar l’expedient clínic de la dona i el fetus.
Ahir hi havia concentracions de protesta "autoconvocades" a totes les ciutats italianes, a Roma era davant del Ministeri de Sanitat. Vam anar en eixir de la faena, hi havia molta gent, més de la que ningú no s’esperava. En un moment donat la concentració es va convertir en una manifestació, vam circular vora riu fins el centre, tallant el tràfic, amb un servei d’ordre d’adolescents molt eficient. En arribar davant del Ministeri de Justícia la policia ens va bloquejar i després d’una estona de tensió (cor-te-o! cor-te-o!) ens van deixar passar. Jo no em sabia els eslògans que toquen en italià i F. em va ensenyar el que calia saber: "L’utero è mio/me lo gestisco io!", "Tremate tremate / le streghe son tornate" i tal… 
Quan ens arrimàvem a Piazza Venezia la policia ens va tornar a bloquejar i allà la cosa es va posar més lletja, les parlamentàries es van posar davant pensant que la policia no els faria res, van començar les empentes i algun cop. Van arrestar a una dona i això va fer que ningú es moguera fins que no la van amollar (ver-go-gna! ver-go-gna!). Al final ens van deixar passar i vam arribar a Piazza Venezia.
La meua primera manifestació il·legal a Roma per defensar una llei que té 30 anys!!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de coses que passen per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent