Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

eleccions

Eleccions, a abril (mira que m’agrada abril). A mi, tot plegat, em deu haver pillat distreta amb altre, perquè no ho acabe d’entendre:
Tothom estava d’acord en que calia canviar la llei electoral. La dreta portava mesos recollint firmes per fer convocar un referèndum per abrogar-la i ja tenien les firmes que calien, el centre-esquerra, que governava, no en volia sentir parlar, de referèndum, deien que calia canviar-la al parlament.  Des del començament de la crisi la dreta ha dit que eleccions ja (i han arxivat les firmes recollides). Al centre-esquerra, en canvi, D’Alema ha tingut una idea que els diaris de centre-esquerra han dit que era genial: demanar que es convocara un referèndum per abrogar la llei electoral (!).
De totes maneres no ha servit de res, en un parell de mesos eleccions. Veltroni i el PD diuen que ells aniran sols, sense fer coalició amb ningú. En canvi, la coalició de dreta, que estava a trossos i portaven mesos insultant-se entre ells, s’ha recompactat i ara són molt amics un altra volta.
En plena crisi de govern, Berlusconi va ser absolt d’un delicte de falsificació  de comptabilitat perquè ja no és delicte gràcies a una llei feta pel seu govern: deu ser la primera volta en la història del dret que és l’imputat qui decideix, en lloc del jutge.
Una bona notícia: el president de Sicília ha dimitit. Després de ser condemnat a cinc anys de presó i a inhabilitació perpètua per ocupar càrrecs públics va dir que no dimitiria, però la pressió dels seus aliats de govern i, aquesta és la bona notícia: la pressió popular, l’han fet canviar d’idea (potser, finalment, alguna cosa està canviant a Sicília). Així que també a l’illa hi haurà eleccions.
I una de dolenta: òbviament, a Nàpols continuen amb les muntanyes de fem pels carrers.
Serà molt difícil suportar un altra campanya electoral, encara no ens havíem recuperat de l’última…



  1. Marieta, quin embolic i dels grans … i convocar eleccions vol dir que ja sabem qui guanyarà i serà patètic. El sentit comú i comportar-se i viure com una col.lectivitat ja sona a utopia.

    Ací estem suportant una campanya electoral patètica, la veritat i encara queden unes quantes setmanes …..

    Per cert, bona notícia, la merla de tots els anys ja ha aparegut als arbres i a les antenes del voltant de casa.
    Pel matí, ja puc escoltar els seus cants ….

    Bon dia Marieta !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de coses que passen per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent