Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

el túnel

Ja sabreu això dels neutrins que van més ràpid que la llum. Jo, que sóc de lletres (però molt) li he demanat a l’F. que m’ho explicara, com que és físic i li agraden les partícules i té molta paciència m’ho va explicar supose que molt bé. Jo no vaig entendre res, però m’agrada sempre l’emoció amb que parla d’aquestes coses que no comprenc.
Que jo no ho comprenga no té cap importància, clar, però jo no sóc ministre. 
La ministra Mariastella Gelmini, Ministra de la Instrucció, la Universitat i la Recerca d’aquest pobre país ha pensat que el ministeri havia de fer un comunicat de premsa i l’ha fet.
Comença mostrant la seua joia per la descoberta i agraint, sobretot, els recercadors italians que hi han participat. A continuació ja comença a embolicar-se i diu que “la superació de la velocitat de la llum és una victòra històrica (epocale, diu ella) per la recerca mundial”. La superació de la velocitat de la llum, seria la victòria, com si els neutrins la setmana passada anaren més poc a poc i l’objectiu de la recerca fóra fer-los córrer, en fi. Però després se supera i aconsegueix la gaffe ‘epocale’ dient que en la construcció (!) del túnel (!!) entre Ginebra i el Gran Sasso (!!!) a travès del qual s’ha desenvolupat l’experiment (!!!!) el seu ministeri ha participat amb 45 milions d’euros. Vos imagineu un túnel de 730 km entre Ginebra i els Abruços per on van els neutrins a tota velocitat? Jo tampoc, ella sí. 
Evidentment la gent s’està morint del riure, riguem, millor. Riguem i esperem a arribar al final de túnel, no serà tan ràpid com els neutrins de la ministra, però un dia tota aquesta colla marxaran i respirarem aire fresc, finalment.



  1. Alguns ministres són especialistes en dir burrades a velocitats supersòniques 😛

    Per cert, estic veient, a sota, la paraula de pas: “arrogant”, he estat temptada de pensar que ha estat un neutrí italià el destinat en formular-la 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent