Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

punteria

Ahir un vaixell de patrulla libi va metrallar un vaixell de pesca italià, l’Ariete, al canal de Sicília, en aigües internacionals. De l’Ariete jo ja n’havia parlat al bloc, i del seu capità, el senyor Gaspare Marrone que és un dels capitans coratjosos que es juguen la pesca, la faena i la vida per salvar els emigrants que troben mentre treballen, fa part del meu altaret d’herois d’aquest país.

El metrallament del vaixell va tindre lloc en aigües internacionals i des d’un dels vaixells que l’estat italià va donar a Líbia perquè controlara el tràfic d’emigrants, a més, pel que pareix al vaixell libi n’hi havia membres de la policia italiana.

Després d’unes hores de notícies confuses el Ministre de l’Interior va dir que ja estava tot clar, que els libis havien disparat a l’aire (les fotos del vaixell de pesca ple de forats fan feredat), després va dir que no, que havien disparat però que ja havien demanat disculpes (!), que s’havia tractat d’un error, s’havien pensat que era un vaixell d’emigrants (!!). I aleshores? Hauria estat acceptable? Fa part del tractat amb Líbia que usen els vaixells donats per Itàlia per disparar als vaixells d’emigrants en aigües internacionals?



  1. «Fa part del tractat amb Líbia que usen els vaixells donats per Itàlia per disparar als vaixells d’emigrants en aigües internacionals?»

    No els hi dónes idees, dona, no els hi dónes idees…

    PD: Fastuós el nou sistema de ‘captcha’ dels blogs de Vilaweb. Ara, vejam si funciona els texts ‘enriquits’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de coses que passen per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent