Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

titular

Aquest matí, llegint la notícia del dia: el nou ‘partit’ de Berlusconi s’ha trencat, l’amo s’ha fartat i ha fet fora Fini i els seus, m’he trobat als tres titulars dels tres diaris que he mirat una paraula nova. Feia temps que no em passava (fa anys em passava molt molt seguit). Als tres titulars deia que Fini i els seus serien ‘enviats als probiviri‘. En llegir-la per tercera volta he preguntat a l’F. que m’ha dit que els probiviri són una espècie de ‘comitè d’ancians’, de savis…, i que ell recorda que existia al vell PCI. 
He buscat la paraula i la wiki diu: Són els anomenats ‘homes honestos’, persones que per particular autoritat moral, són investits del poder de jutjar i arbitrar a una institució o associació.
Ara, pensar qui poden ser al partit de Berlusconi aquestes persones honestes amb particular autoritat moral, fa vindre calfreds, de terror. 

PS: Les conseqüències polítiques del que està passant, a Setembre. Itàlia a l’agost tanca. 



  1. No crec que tingui cap problema per trobar-los, el Berlusconi, els “probiviri” aquests… Ja en el seu temps Ciceró tenia molt clar que els  “homines honesti” eren, per antonomàsia, els dels seu partit. Els altres serien el que volguessis pero “honesti”, no!
    Bon agost!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de coses que passen per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent