Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

Publicat el 11 de juny de 2010

bravos leones

Ahir 10 de juny al senat va passar una llei que, de fet, acaba amb la llibertat de premsa i la llibertat d’expressió i que, de pas, acaba amb la millor arma dels jutges italians per lluitar contra la criminalitat organitzada: les escoltes telefòniques.
L’oposició, en protesta, va abandonar l’aula, no passava des del 1924, quan ho van fer en protesta per l’assassinat del parlamentari socialista Giacomo Matteotti, també era un 10 de juny. 
A voltes el malson de retorn al passat en el que s’està convertint aquest país té detallets com aquest de les dates que encara posen els pèls més de punta.

Molts grups de partisans italians durant la resistència i moltes columnes durant la guerra civil espanyola portaven el nom de Matteotti en homenatge al polític italià, la primera columna de milicians creada a Castelló al començament de la guerra també es va dir Batallón Matteotti. Van marxar cap a Terol amb un himne nou de trinca, Josep Santacreu i Abel Mus l’havien composat per al batalló. No me’n puc estar de copiar-ne un trosset, les velles cançons revolucionàries d’aquells anys tenen alguna cosa com innocent o tendra que sempre em fa vindre un somriure trist:

Audaces, bravos leones,

guerreros como el buen Cid,

en Castellón se agruparon

para al fascismo batir;

y un nombre digno buscaron

que les sirviera de aliento

y el nombre de Matteotti

sonó oportuno y señero.

EI fascio es vil enemigo

de la paz y la cultura:

suprime libros y escuelas

y es de la ciencia la tumba.


Doncs això.
 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent