Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

Espriu

 

Hui es compleixen 25 anys de la mort de Salvador Espriu i m’he volgut afegir a l’homenatge de la catosfera. Vaig anar als vells llibres per rellegir, per decidir què escriure per homenatjar el poeta. No he trobat la inspiració que buscava, però porte tot el cap de setmana preguntant-me perquè, quan tenia setze anys, vaig subratllar aquests versos de Mrs. Death:


Hi ha tristesa darrere 
les paraules, lents carros
en corrua que porten
runa de tu, molt tedi
de tarde de diumenge,
temor de dany.

 

 



  1. A la poesia em vaig endinsar poc i tard. L’Espriu era una patum, una referència coneguda però poc llegida. Gràcies a en Raimon Pelegero el vaig conèixer millor. El seu llibre “Laia”, novel.la en prosa, sempre m’ha semblat un text extraordinari.

    Poc més hi puc afegir. Tret que cada setmana hi passo per davant de casa seva, al passeig de Gràcia, llegeixo la plaça de rigor a la façana, i el recordo. Sincerament i honesta.

    Un gran patriota, d’altra banda, l’Espriu.

    Cordialment,

    Pere

  2. runa de tu. Espriu té això, uns conceptes ferms i pregons, però també unes metàfores inoblidables. Jo record a Barcelona Ronda de mort a Sinera, d’en Ricard Salvat amb text d’Espriu i molts de versos per fer camí, versos com pluja o claredats esparses, que encara m’acompanyen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de del lado de allá... per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent