Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

sostindre Tabucchi


Les democràcies vives necessiten individus lliures. Individus valents, independents, indisciplinats, que gosen, que provoquen, que destorben. És així per aquells escriptors per qui la llibertat de ploma és indissociable de la idea mateixa de democràcia.
 
Així comença la carta que l’editor Gallimard va fer publicar a Le Monde la setmana passada. És una crida a sostindre Tabucchi, perquè Antonio Tabucchi ha estat denunciat pel President del Senat Italià per un article publicat a l’Unità. Ha denunciat només l’autor, no el diari, i li demana un milió i tres-cents mil euros (1.300.000 €).

La carta acaba:

Per la precisa elecció de l’objectiu (un escriptor que no ha renunciat mai a exercir la pròpia llibertat) i per la xifra que li demana (astronòmica per un article de diari), l’objectiu evident és la intimidació d’una consciència crítica i, amb aquesta intimidació, fer callar tots els altres. Des de les recents incriminacions contra la premsa de l’oposició fins a aquest procés contra un escriptor europeu, no podem restar indiferents i passius front a l’ofensiva del actual poder italià contra la llibertat d’opinió, de crítica i d’interrogació. Per això testimoniem la nostra solidaritat amb Antonio Tabucchi i vos demanem que vos uniu a nosaltres firmant massivament aquesta crida.

Jo ja he firmat.



  1. El regne dels corruptes i fatxendes, el silenci de les paraules, no pas dels pensaments. Gràcies a tots per difondre-ho i fer-ne esment. Plantar cara i no  permetre que ens anihilin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent