Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

Publicat el 25 d'agost de 2008

Un any de bloc

Ahir va fer un any que vaig escriure la primera entrada del bloc, no sé què m’esperava quan vaig començar, però no m’esperava açò, no m’esperava fer amics, no m’esperava engrescar-me tant, segurament no m’esperava escriure tant i que fóra tan gratificant. Han segut quasi 200 entrades, més de 1000 comentaris i quasi 40000 visites, gràcies a tots, a tota la colla del bloc, als que ja tenen cara i ulls i als que encara són només (només!) paraules, gràcies de veritat, gràcies per cada un dels clics que vos han portat ací a fer-me companyia. Gràcies pels comentaris, sovint eren molt més interessants i millor escrits que l’entrada meua, moltíssimes gràcies.
Gràcies per aquest país ple de paraules que ens hem inventat, per aquest país normal, com deia Victòria.
I moltes, moltes gràcies  als amics italians que em visiten, aprecie molt l’esforç i és un gust que ara el català per a ells siga alguna cosa més que una llengua desconeguda d’un país que no existeix, i que quan ens veiem em pregunten coses com “ma amb vuol dire sempre con?”, gràcies de cor (cor vuol dire sempre cuore).



  1. Moltes felicitats Maria, és un plaer, però de veres, llegir-te. Sobretot perquè estant on estàs i amb les que us passen no perds les ganes d’escriure (encara en deu donar més) ni el bon humor.

  2. Jo ara em fix molt en els que celebrau aniversari, perquè la nostra empresa s’hi va posar el 16 de setembre i també haurem de fer una mica de festeta, i repara que vàrem arrencar el negoci amb un tassonet d’alga posidònia morta i mira ara quins raviolis que fa el càtering Baba, en part gràcies a la teva aportació i a la de F, i a l’aportació de tot aquest batalló que ens hem trobat gràcies a les paraules. Quin camí més bell que ens ha aplegat. No és un camí, és una òrbita; enrevoltam estrelles, enrevoltam planetes, feim cuejades d’espires com els cometes, senyals que ens fan visibles i que, sens dubte, faran possible que ens orientem i que ens poguem aplegar i emprendre junts una altra ruta …
    Faig vots marions per a no perdre mai de vista la teva espurna.
    Felicitats, estrella del cul del cove: estel amb puntes …

  3. et felicito de tot cor.
    A 1 any els nens i nenes comencen a caminar i a dir unes quantes síl.labes.
    Tu has estat més precoç. Ja fa temps que corres d’una casa a l’altra, i ens tens pendents de les teves paraules, sempre mesurades, sempre interessants.
    Que segueixes creixent, i que tot plegat et dongui molts moments de satisfacció.

  4. per poder-nos-en llegir i viure i veure i sentir. Un país normal, sencer, fet de paraules, sense autonomies, províncies, departaments. Sense malentesos ni polítics esgarriacries i embolicaires. Un país de tots, amb els colors, els accents i el tast de la nostra llengua múltiple, atrafegada i perseguida.

    Gràcies per les teves històries, Marieta. I per molts anys.

    Pere

  5. Construir complicitats i descobrir a altres blocaires és la feina que fem. El teu bloc va ser un descobriment i també m’en vaig fer complice, com d’altres se’n fan de la meva gota. Ets una blocaire-escriptora compromesa on val la pena furetejar.
    Bona feina.

  6. Va ser un goig descobrir-te i enllaçar-te, tot un. Conèixer-te, ja t’ho vaig dir, va estar estimar-te per sempre, cor. Gràcies per ser al nostre país català des del teu país d’Itàlia, entranyable i dolça amiga. Gràcies també a F.

  7. Auguri a quest’anno di bloc anche da parte mia, con la speranza di leggerti per tanto tempo ancora (quindi con la speranza che non ti stufi mai di scrivere). Grazie di tutto.

  8. La dependència m’ha deixat un regal; aquesta catosfera o gastrosfera ….. Vas aparèixer amb aquest nom tant atractiu; fas un click i comences a llegir i virtualment vas coneixent a les persones que són al darrera i ja ‘épatant’ de virtual es converteix a real; tot un regal d’aquest any 2008. I a més estem molt ben informats, extraordinàriament ben informats del què passa al teu país d’Itàlia …..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de coses que passen per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent