miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

un mural a can solei, avui desaparegut

L’any 1985 l’Associació de Veïns del Centre de Badalona va encarregar a la Maria TeresaCapeta la realització d’una placa de ceràmica dedicada al Xesco Boix amb una al·legoria  del conte que explicava sovint:la flor romanial, encapçalat per un fragment del del poema   de la Montserrat Costa, que llavors era una nena. Aquesta placa es va col·locar a l’era del Parc de Can Solei com a dedicatòria, ja que en aquell espai l’animador hi havia fet diverses actuacions, en el marc de la Festa del Badiu. Tot fa pensar que en fer-se les obres de remodelació del parc, la placa va desaparèixer i no se’n va saber res mai més. Ningú es va preocupar de reclamar la seva recuperació i el fet gairebé no es recorda. Però la seva autora en conserva fotografies… (segueix)

Vist amb ulls d’ara, es fa estranya la deixadesa de tots aquests anys, si bé va en consonància amb el poc reconeixement que s’ha donat a aquesta figura en el marc cultural oficial. Vam poder escoltar aquesta queixa durant la taula rodona en què vam parlar d’ell.

Ara, les entitats que han impulsat el memorial Xesco Boix a Badalona, volen reproduir i restituir la placa. I demanen també que es posi el nom de l’artita a un espai o equipament de la ciutat. Per recuperar memòria cultural de la ciutat, on Xesco Boix hi va desenvolupat força activitats i on va deixar molta petja


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.