MARCÚS

(@marcroca)

13 de desembre de 2007
4 comentaris

Congrés SI, Senat NO! [Vot pràctic i vot de càstig, 2 en 1]

Avui i demà estic totalment desconnectat perque estic en un seminari a temps complet -tot i que demà em toca publicar article a l’Olla de Grills, i així serà-. Però, no vull deixar de comentar una cosa, molt per sobre.

Per les eleccions espanyoles, que estan al caure, s’està parlant de promocionar diferents alternatives de vot (nul, blanc, abstenció activa…) per a donar un toc d’atenció als partits polítics més o menys autocentrats (ERC, CIU i, en certa manera, ICV).

Encara no tinc clara la meva opció, però segueixo pensant que cal unitat d’acció. En tot cas, entenc i, en certa manera, recolzo la idea que hi ha darrera d’aquestes opcions.

Però, tot i que no són les eleccions més interessants per a l’elector catalanista i/o independentista, tampoc es pot dir que uns quants diputats al Congreso no puguin fer alguna cosa interessant. Per exemple, esmenar una llei o, com a mínim, controlar-ne el contingut. I, ho dic perque els espanyols són “molt putes” amb aquest tema. On diu “podrà” potser hi posen “s’haurà de”, o sigui, que passa desapercebut, però no és poca cosa, i si s’esmena a temps és bo. O sigui, si la nova llei X diu “podrà”, doncs farem el què voldrem, però si diu “s’haurà”, llavors a complir-la i a callar. I el què va darrera d’aquest “s’haurà” pot ser alguna cosa poc o gens interessant per a Catalunya i pot comportar una despesa important.

Per què ho dic això? Doncs, perque potser es poden trobar alternatives imaginatives que puguin fer el mateix efecte pressió als partits autocentrats, sense deixar la política del dia a dia a banda. En aquestes eleccions ens permetran votar al Congrés i al Senat. Un té poder i l’altre és una pantomima!

Per tant, per que no donar el vot de càstig al Senat i prou i votar al Congrés a aquests partits autocentrats? Una quantitat important de vots nuls al Senat no ens comportarien cap problema pràctic i donarien el toc d’atenció necessari. És una simple idea més al debat que s’ha obert. Hi seguirem pensant…

Blocus Track: "Declareu la independència", de Björk (notícia Vilaweb).

[El Bloc Marcús (RSS per seguir-lo) és membre de la XBS; col·labora al bloc col·lectiu Olla de Grills; i, aporta informació a la Xarxa Social d’informació INDP. Podeu seguir aquest bloc apuntant-vos al newsletter que apareix a baix de tot de la pantalla. Més sobre el bloc] [Al Gener de 2008 tots a les Jornades de la Catosfera que es celebraran a Granollers!]

  1. Tot i que el Senat és una pantomina innecessària, és precisament l’únic lloc on pots votar persones, no llistes tancades.
    Ara bé, està clar que no treure senadors no comportaria cap problema. De fet el PP controla el Senat i no ha pogut tombar cap llei, simplement tornen al Congrés on es tornen a aprovar i santes pàsqües.
    Crec que és una llàstima arribar a discutir sobre tot això, però crec que els nostres dirigents necessiten un toc d’atenció seriós.

    Encara no entenc com CDC accepta en Duran com a candidat… precisament en aquests moments!

  2. Sí, coincideixo amb el Martí. Ningú es fixa amb els vots al Senat.  Per cert, algú sap si les CUP es presentaran al congrés? Seria una alternativa a considerar, des d’una òptica sobiranista i rupturista amb els partits acomodaticis.

  3. La gràcia del Senat és que ens permetria votar aquelles persones que es declaren com a independentistes.
    El problema és que no tenim l’educació política per fer-ho. M’explico. A les últimes eleccions al Senat, PSC, IC-V i ERC van fer una candidatura conjunta (Entesa pel Progrés). En aquesta candidatura es van repartir les opcions per demarcacions, de manera que a la demarcació de Barcelona ERC no hi va presentar ningú.

    Així, ERC demanava el vot a Barcelona per un grup de senadors que NO eren independentistes (ni d’ERC), mentre que per exemple CiU presentava a Barcelona l’Alexis Serra que SÍ que és independentista. Evidentment, tot i que es va intentar divulgar, els mitjans pro-PSC ho van callar hàbilment i molts vots independentistes van anar a parar a aquests senadors que, per exemple, voten en contra del domini .ct.

    El vot al Senat ofereix més possibilitat de joc. És un estil de vot que el voldria usat en totes les eleccions. Ara com ara només és al Senat perquè el Senat no serveix per res (excepte perquè ERC voti contra el domini .ct i tots riguem una estoneta, pobres senadors, tanta feina que tenen, pobrets). Però si li volem donar joc, cal conèixer bé QUI es presenta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!