MARCÚS

(@marcroca)

17 de juliol de 2012
0 comentaris

Dietari de #salvemlescola Bressol de la Vall d?Hebron (I)

Les ‘retallades’ en educació em toquen de ple. Tenia la meva filla amb una preinscripció aprovada per començar l’escola bressol el curs vinent i, un cop passat el termini que hi havia per a inscripcions a escoles bressol públiques rebo una carta dient que no s’obre el període d’inscripcions a l’Escola Bressol de la Vall d’Hebron (EBVH). Perquè ens entenguem, tanquen l’escola bressol on havia d’anar la meva filla i m’ho comuniquen quan ja no hi ha temps de reacció. #etfelcitofill. Caldrà lluitar!

Informació. El dia 10 de juliol vaig anar a una assemblea convocada pels treballadors i pares de l’EBVH. Ens van informar dels tràmits que han dut a terme fins al moment, de com està la situació i què pensen fer d’ara endavant. Em va agradar el què vaig veure. Gent amb energia i ganes de ‘lluitar’ en positiu per una escola que va costar quatre anys de lluites (del 1971 al 1974!). Trenta-vuit anys després, la volen tancar. A la part informativa de l’assemblea hi va seguir la petició de suport actiu: necessitem gent! I, aquí hi he entrat jo.

Al no ser treballador de la Vall d’Hebron (ho és la mare de la criatura), puc ajudar poc en la campanya ‘cartellera’ i del dia a dia. Però, puc donar un cop de mà en l’activisme digital. I, aquí comença el meu paper per ajudar a salvar l’EBVH.

Vaig proposar obrir un compte de Twitter (el de Facebook ja estava engegat). I, aquí el tenim: @salvemEBVH. Havia de ser un nom curt i l’havia d’acompanyar d’una etiqueta (o hashtag) per unificar tota la conversa que es creés al voltant d’aquesta reivindicació. L’etiqueta: #salvemlescola. Ja tenia l’eina de comunicació, ara feia falta concretar alguns punts bàsics, com els objectius, els destinataris, els arguments, etcètera. I, una cosa important, implicar a la gent més propera, molts d’ells sense compte a Twitter o amb una presència poc activa. Per tant, vaig crear un petit manual d’actuació i bones pràctiques.

Primer de tot necessitava tenir seguidors, gent a qui dirigir el missatge i amb qui comptar per difondre’l com una taca d’oli (via RT, mencions,…). A través d’unes quantes cerques al voltant de conceptes com ‘Vall d’Hebron’ o ‘Escoles bressol’ o ‘educació’ vaig anar trobant gent que podria ser afí a la campanya. En 24 hores ja superàvem els 100 seguidors (tot i ser un tema molt concret). Ara ja tenim 178 followers. Pel tema tant concret que és calculo que amb uns 500 ja farem, i ara aquesta llista ja anirà creixent tota sola.

Tenim l’eina de comunicació digital, el missatge i la gent, ara toca dirigir el missatge a qui té a les seves mans moure fitxa per aconseguir la fita: càrrecs i institucions de la Generalitat de Catalunya, l’ICS, Gerència de l’Hospital,… i, paral·lelament, a polítics, sindicats i mitjans de comunicació, com a suport. En això estem, en aquest llistat de destinataris.

#salvemlescola Bressol de la Vall d’Hebron. Continuarà…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!