Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Finalment no xocarà

Fa uns dies la comunitat científica donava la notícia que l’asteroide 2007 WD5 xocaria contra Mart amb una probabilitat d’un 4%. Tanmateix la nota de prensa de la Nasa descarta ara pràcticament l’encontre còsmic i el rebaixa al 0.01% o 1 en 10 000.

Ara sembla que  2007 WD5 passarà aproximadament a uns 26 000 km des del centre del planeta o a uns 7 radis marcians des de la seua superfície a les 12:00 h TU (13:00 hores local) del 30 de gener. No creuen que arribe a passar més prop de 4000 km de la superfície del planeta roig. A més asseguren que aquest cos no xocarà amb Mart o la Terra com a mínim durant els pròxims 100 anys.

Per a determinar l’òrbita més acurada han participat diversos equips d’astrònoms i observatoris de tot el món, entre ells, segons diu el comunimunicat de premsa del Jet Propulsion Laboratory de la Nasa,

The 3.5-meter telescope at the Calar Alto Observatory in Spain provided follow-up through a team consisting of Adriano Campo Bagatin (Univ. Alicante), Gilles Bergond (Calar Alto Obs.), Rene Duffard (Inst. de Astrofisica de Andalucia), Jose Luis Ortiz (Inst. de Astrofisica de Andalucia), Reiner Stoss (Obs. Astronomico de Mallorca and Astronomisches Rechen-Institut) and Javier Licandro (Inst. de Astrofisica de Canarias).

Enhorabona als equips de Calar Alto, Alacant, Andalusia, Mallorca i Canàries.

La Nasa assegura que en els propers anys serà capaç de seguir el 90% dels cossos major d’1 km que puguen ser potencialment perillosos per al nostre planeta.

Finalment qui pensava veure uns focs d’artifici a Mart s’haurà decebut. Com a substitut poden punxar en l’enllaç aquest sobre el xoc del cometa Shoemaker-Levy (fotos) contra Júpiter el juliol de 1994.

Foto: Cràter d’impacte a Arizona. Va ser el primer reconegut com a cràter d’impacte a la Terra. Allí és anomenat Meteor Crater i el visiten milers de turistes cada any. Del Smithsonian Scientific Series (1929), presa pel U.S. Army Air Service. Domini públic. Més fotos.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sistema solar per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent