Oi?

Algunes notes d'un bloc d'Oriol Izquierdo

Publicat el 15 d'abril de 2006

Quina passió…

Si n’ha fet de mal la lectura compulsiva de les fantasies limitades de Dan Brown, combinada amb la credulitat dels seus lectors! Si n’és d’absurda la necessitat que tenim de donar crèdit a les teories conspiratives per sentir-nos una mica menys absurds!
[…]

Com valorar, si no, les expectatives malaltisses que ha desvetllat l’emissió del documental, suggerent, de factura impecable, i tanmateix tan equívoc, sobre l’Evangeli de Judes trobat anys enrere en una cova i ara desxifrat? Expectatives malaltisses que es retroalimenten a partir d’un simple equívoc, sí. Recordeu amb quins titulars ha saludat la premsa la difusió del text copte: proven documentalment que Judes no va trair Jesús.

Home! El que es pot afirmar és que finalment és a l’abast un nou evangeli, que es donava per perdut i que s’ha d’afegir, no als quatre del Nou Testament, considerats canònics, sinó a la corrua que coneixem com evangelis apòcrifs, entre els quals n’hi ha de títol tan estimulant com el de Maria o el de la Veritat, o fins i tot una carta de Crist baixada del cel.

Aquest nou evangeli no
prova documentalment res, sinó que interpreta d’una manera diferent la relació entre Judes i Jesús. Ei, i jo m’apunto a aquesta interpretació, ni que sigui només perquè obliga a no donar res per segur i a continuar donant voltes a misteris que, afortunadament, i per a desesperació dels ortodoxos de la cosa, els ortodoxos creients i els ortodoxos ateus, no deixaran mai de ser-ho.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per oi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent