20 de setembre de 2010
Sense categoria
0 comentaris

COMPANYS, PESET, DARDER

També en la denúncia de la repressió franquista (que és la repressió exercida per l’exèrcit espanyol) contra el nostre poble, cal mantenir una perspectiva d’àmbit nacional.

Amb l’afusellament ignominiós de Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya, el 15 d’octubre de 1940, el general Franco i el seu règim militar assessinaven un home i, alhora, pretenien assassinar tot un poble, el poble català que aquell home representava. Lluís Companys estava condemnat, d’antuvi, per ser precísament la primera autoritat del Principat.

La mateixa motivació criminal és al darrera de les morts d’Emili Darder (afusellat a Palma el 24 de febrer de 1937) i de Joan Baptista Peset (afusellat a Paterna el 24 de maig de 1941). El batlle de Palma i el rector de la Universitat de València, eminents metges i ciutadans, eren les màximes autoritats que el feixisme espanyol podia assassinar per a castigar i atemorir el poble de Mallorca i de València.

Per això, cal que, en els actes d’homenatge a Companys, tinguem sempre un record per a Peset i per a Darder, perquè formen part del mateix “paquet” de càstic criminal de l’exèrcit feixista espanyol contra el nostre poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!