El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

26 de març de 2010
Sense categoria
0 comentaris

L’ARROGÀNCIA DEL SOCIALISME BARCELONÍ

El govern bipartit municipal de l’Ajuntament de Barcelona, liderat per un Jordi Hereu cada dia més feble i allunyat de les demandes socials que dia rera dia li arriben de tots els indrets de la ciutat, ha demostrat, una vegada més, la seva manca de projecte, un preocupant autisme polític i una arrogància impròpia d’un alcalde democràtic.

El capteniment del Govern municipal de la capital catalana i de l’alcalde Jordi Hereu s’allunya cada dia més del que s’espera de qualsevol administració local en l’actual context de crisi econòmica i de desafecció política: proximitat, austeritat, sentit comú i coherència. El PSC-PSOE i ICV, amb el suport inestimable d’Esquerra des de fora del govern, acaben de perpetrar un conjunt de decisions que demostren fins a quin punt és necessari un canvi al govern de l’Ajuntament de Barcelona.

Ahir alguna ment privilegiada de l’equip de Jordi Hereu va portar a terme una acció propagandística indigna i irresponsable. Van concertar una ruta pel Raval, amb desplegament de Guàrdia Urbana i altres forces policials, acompanyats dels mitjans de comunicació convidats per a l’ocasió, per demostrar com s’actua des de l’Ajuntament contra la prostitució. Pur espectacle, pur reality show, pura frivolitat i pura vergonya. A l’espera de conèixer el balanç de l’acció, el PSC-PSOE barceloní acaba de demostrar que la seva darrera arma (electoral) és la propaganda matussera i la foto opportunity.

Durant el Plenari de l’Ajuntament de Barcelona d’avui, el PSC-PSOE ha avalat el pacte entre el PSOE i el PP a nivell de l’estat alhora de disminuir l’autonomia del Port de Barcelona. L’ens estatal Puertos del Estado serà el gran triomfador quan la nova Llei de Ports, una perillosa LOAPA portuària, entri en vigor per recuperar una important part de l’autonomia del Port de Barcelona, que CiU va lograr pels ports de Barcelona i Tarragona l’any 2002. El PSC-PSOE de l’alcalde Hereu, de nou, s’arrenglera amb l’adversari i dona l’esquena als interessos de Barcelona i de Catalunya en un tema tant sensible i de tant impacte sobre la nostra competitivitat.

Durant el mateix Plenari, el PSC-PSOE de l’alcalde Hereu s’ha negat a cessar a Miguel Angel Martin, càrrec polític del PSC i gerent de l’Institut Metropolità del Taxi, pels greus insults i desqualificacions que va dirigir a Mònica Terribas per l’entrevista feta a José Montilla. Segurament la raó està en els 100.000 euros que percep aquest personatge, una retribució que les arques públiques en mans dels socialistes difícilment podrien assumir si fos cessat i hagués de ser recol.locat dins de la maranya político-administrativa que controlen amb mà de ferro des de fa més de 30 anys.

Però els episodis de bona gestió política dels socialistes aquestes últimes hores no acaben aquí. Davant de l’increment de l’IVA per part del Govern de l’estat, el Govern de Jordi Hereu ha acceptat que aquest increment repercuteixi sobre el preu del transport públic a la ciutat. Les tarifes del transport a l’àrea de Barcelona han pujat els últims anys molt per sobre de l’IPC, però el govern progressista i d’esquerres ha optat per permetre una pujada que afectarà molt negativament l’economia familiar de milers de barcelonins.

I per acabar la jornada, Jordi Hereu ha fet de comparsa, aquesta mateixa tarda, del ministre de Foment Pepiño Blanco i de José Montilla en l’acte de posada en marxa de la tuneladora que amenaça milers d’habitatges de l’Eixample, la Pedrera i la Sagrada Família, que ha d’enllaçar les estacions de La Sagrera i Sants, per fer-hi passar el TGV. Un traçat que va rebutjar tant el Plenari del Parlament de Catalunya com el de l’Ajuntament de Barcelona. En definitiva, una jornada gloriosa que quedarà pels annals del municipalisme barceloní.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!