Antoni Soy

Eunomia

2 d'abril de 2006
0 comentaris

Lectures disperses.

Un llibre imprescindible per a empresaris, electes polítics i directius públics i privats és “Liderazgo emocional”, el darrer de Richard Boyatzis i Annie McKee. El desenvolupament de la intel.ligència emocional, i especialment de la conscienciació -capacitat de ser plenament conscient d’un mateix i de posar una atenció completa al què passa al nostre entorn-, de l’esperança -la barreja d’una visió clara, la determinació d’un mode d’actuació i la consecució dels objectius esperats- i de la compassió -comprensió, empatia i afecte pels demés i disposició a actuar segons aquests sentiments-, són bàsics per a exercir un bon lideratge col.lectiu. Després de l’atractiu “El líder resonante”, què els dos autors van escriure amb Daniel Goleman, ens arriba ara aquesta nova magnífica entrega.

Un gran divertiment, què dec a en Bernat Costas, és “Breviario de campaña electoral” de Quinto Tulio Cicerón, germà del què va ser cònsul de Roma Marco Tulio Cicerón.

D’enorme interès per als electes locals és “La despesa de caràcter discrecional dels ajuntaments i el seu finançament. Exercicis 2002 i 2003”. Quasi el 30% de la despesa què fem els ajuntaments catalans no és competència nostra, sinó de l’Estat o de la Generalitat. Això és especialment important a les àrees de cultura, seguretat pública, educació. Una vegada més, un informe què demostra la precarietat en què es troben les finances dels nostres ajuntaments.

Crec què és molt interessant, i una mostra de transparència, la publicació periòdica pel Govern de la Generalitat del “Butlletí trimestral d’indicadors”. Una bona forma de poder fer un seguiment del compliment dels objectius del govern a partir d’indicadors quantificables.

Magnífic també el llibre d’Antoni Batista sobre el cantant de Xàtiva, “Raimon. La construcció d’un cant”. Aquest especialista en temes d’Euskalherria, i també del moviment okupa a Barcelona -temes sobre els què ens ha ofert alguns dels millors llibres existents- ara ens demostra també la seva condició de musicòleg i fan d’en Raimon.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!