Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Ecos del Cosmos: Mart

Mars-CanalsTornem amb vosaltres amb el segon programa de la tercera temporada per parlar de ciència, de l’Univers i de l’exploració espacial. Avui ens acompanya una nova veu, Amelia Ortiz, que fins ara havia col·laborat amb Ecos del Cosmos des de fora, amb les Notícies del Cosmos i posant la seua veu a les distintes seccions del programa. Des de hui la tindrem amb nosaltres i amb ella vindran noves seccions que anirem descobrint.

Mart sempre ha fascinat l’ésser humà. Ben roig al cel, com la sang vessada al camp de batalla. És per això, que ja des de l’antiguitat se l’ha associat al déu de la guerra . Bé sota el nom d’Ares a Grècia o Mart a Roma rebia sacrificis abans del combat i es deia que apareixia al camp de batalla acompanyat per Bel·lona, una deessa guerrera identificada com la seua dona. A Roma va disposar d’un temple a l’actual camp de Mart. Avui parlarem de Mart, no el déu, sinó el planeta, tan prop però encara tan desconegut.


Podcast, Ecos del Cosmos, 31 d’octubre 2014

Hui donem la benvinguda en el programa a Amelia Ortiz, de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València. Amb ella parlem de Mart, el planeta roig, de l’exploració espacial, de la búsqueda de vida i dels mítics canals marcians. I a més, les nostres seccions habituals: Actualitat Astronòmica, En aquell temps, l’Astroconcurs… i una de nova: I a mi què! sobre la tecnologia espacial aplicada a la vida diària.

Imatge: Canals de Mart. Percival Lowell.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ràdio i televisió | s'ha etiquetat en , per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent