Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Publicat el 26 d'agost de 2014

Tità, la lluna gegant de Saturn, a Onda Cero

Gataca_Movie_Poster_BDilluns passat dia 25 d’agost, a partir de les 16:47, tornàrem a participar en el programa Jelo en verano d’Onda Cero, programa conduït per Arturo Téllez. La nostra contribució és setmanal, cada dilluns, i en l’espai de vesprada, parlem de diversos temes d’actualitat dins del camp de l’astronomia i astronàutica. Ahir, el meu company Fernando Ballesteros i jo parlàrem del satèl·lit Tità, la lluna gegant del planeta Saturn.

Tità és més gran que el planeta Mercuri i l’única lluna del Sistema Solar que compta amb una atmosfera significativa, descoberta per l’astrònom Josep Comas i Solà el 1908. L’atmosfera de Tità, densa i ataronjada, es compon principalment de nitrogen i és rica en metà i altres hidrocarburs. La seua composició química se suposa molt semblant a la de la primitiva atmosfera de la Terra primitiva, abans de la formació de la vida. A més a més compta amb un complet sistema de mars i rius d’hidrocarburs.

Enllaç a l’audio del programa (part 1, a partir del minut 47:33).

Imatge: Pòster de Gattaca, pel·lícula de ciència-ficció de 1997 protagonitzada per Ethan Hawke, Uma Thurman i Jude Law, i escrita i dirigida per Andrew Niccol. L’objectiu del protagonista del film és deixar la Terra i anar a Tità. Pel·lícula que tracta sobre la selecció genètica.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ràdio i televisió | s'ha etiquetat en per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent