Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Publicat el 31 de maig de 2014

Ecos del Cosmos: Origen de la vida

A l’últim programa parlàvem de la possible existència d’essers intel·ligents a la nostra galàxia, la manera de contactar amb ells o si ens en podem fiar d’ells. Us va agradar? La Galàxia pot estar plagada d’essers intel·ligents però potser som molt optimistes i com diu un amic bioquímic, “el que està ple és de planetes amb bacteris torrant-se a la llum de les seues estrelles”. Per tant recapitulem i comencem des del principi. Com va començar això de la vida?

En el programa d’avui parlarem de l’origen de la vida a la Terra i de com, potser, la vida també s’ha pogut desenvolupar a altres llocs del Sistema Solar i de la Galàxia. Avui la vida, buscant les marques de l’evolució de la matèria inert a la viva a tot arreu.


Podcast, Ecos del Cosmos, 30 de maig 2014

En el programa de hui parlem de l’origen de la vida. Ens plantegem si la vida és un fenomen únic de la Terra o si hi ha vida en altres mons. Estudiem diverses hipòtesis com ara la panspèrmia o la sopa primordial. Definim el concepte d’astrobiologia. I, a més, les nostres seccions habituals: Actualitat Astronòmica, El Cel a Simple Vista i l’Astropregunta.

Imatge: Impressió artística del vehícle hydrobot pensat per explorar l’oceà intern d’Europa, la segona lluna de Júpiter, a la recerca de possible vida europea. NASA.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ràdio i televisió per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent