Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Ecos del Cosmos: Falles i ciència

S’ha acabat la setmana fallera i tots hem pogut gaudir de la festa, com a membre d’alguna falla, o simplement com a vianant i visitant. Per a la ciutat de València, amb unes 700 falles, és la seua festa principal.

Les falles s’estan renovant contínuament però ha estat aquests últims anys quan aquest procés s’ha fet més evident. No només en el disseny amb falles tan atrevides com la falla Na Jordana amb la col·laboració del dibuixant Ortifus sinó també en els materials. Les noves tecnologies són, tanmateix, la nova revolució del món de la festa.

Des d’aquest programa de divulgació de la ciència ens hem preguntat també, que malgrat aquesta renovació, el món de la ciència en general i de l’astronomia en particular, no sembla que queda ben reflectit i no fuig dels tòpics.

Per parlar-nos del tema, hem entrevistat en el programa de RàdioUni a Xavier Serra, amant i divulgador de la festa, internauta persistent, més conegut en la xarxa per MalaltdeFalles.


Podcast, Ecos del Cosmos, 28 març 2014

En el programa de hui entrevistem Xavier Serra, MalaltdeFalles, perquè ens parle de la relació entre Falles i ciència, els nous dissenys i la introducció de les noves tecnologies. Continuem amb la secció d’actualitat astronòmica, el cel que veurem en abril i l’astropregunta.

Foto: Una sogra a la Lluna, Falla Doctor Oloriz Arzobispo Fabian y Fuero 2014. Ángela del Castillo. 



  1. és molt interessant sobre la pol·lució ambiental produïda per la crema de falles i pertards. Trobe a faltar el reciclatge primigeni d’allò…” Hi ha una estoreta velleta per a la falla de Sant Josep?…”
    Una abraçada per a rtu i un b7 per a Rosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ràdio i televisió per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent