marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

23 de setembre de 2012
0 comentaris

SOLIDARIS ENCAUSATS DE BUNYOLA

Bunyola celebra les seves festes patronats dedicades a sant Mateu i gràcies a la generositat i sensibilitat del seu rector, mossèn Llorenç Lladó, a través d’una pancarta penjada a una façana parroquial, el poble es recorda dels “Encausats de Bunyola”. Els solidaris amb aquesta causa tenen tirada parada a Sa Plaça mateix on se serveixen coques dolces i salades per ajudar a fer calaix i enfrontar-se a l’abús. I per repartir la següent proclama:

“¡Ahora!”. Amb aquesta exhortació el tinent que manava els efectius de la Guàrdia Civil va ordenar als seus subordinats que envestissin un grup de joves que, al costat de l’estació, enmig de molta altra gent, protestaven, sense destorbar ningú, contra les agressions governamentals als nostres drets socials. Aquest cos repressiu havia vengut a Bunyola, suposadament, per a protegir el president de les Balears, de qui deien que havia de ser devers les 8 del vespre al poble per a reunir-se amb l’agrupació local del Partido Popular. Això va succeir el 28 de maig de 2012, més o menys a l’hora prevista per a la presència del president, però sense el president, que no va venir. La conseqüència més greu de l’envestida guardiacivilera va ser la detenció de 4 joves i la identificació d’una altra, cap dels quals havia fet cap acte de violència ni cap il·legalitat. Simplement eren allà, feien part de les desenes de persones que hi eren, i participaven de la reivindicació popular, i res pus. Els 4 detenguts varen passar la nit al calabós de la GC i l’endemà varen ser posats a disposició judicial, i ara, a més d’haver rebut una notificació de sanció de 3000 € (momentàniament suspesa) esperen que el jutjat accepti o no l’acusació de “resistència greu” feta pels guàrdies; la identificada ha rebut també una notificació de sanció de 3000 euros.

Per a denunciar al màxim de gent possible aquesta actuació irresponsable de la Guàrdia Civil, i per a demanar a tothom la seva solidaritat, els encausats, les víctimes més directes de la repressió política empresa pels actuals governants, ens hem constituït com a grup organitzat, sota el nom de “Solidaris Encausats de Bunyola”. Us demanam que difongueu la notícia d’allò que va passar realment al poble el 28 de maig, i que us solidaritzeu amb nosaltres, adherint-vos al nostre manifest (http://solidarisencausatsdebunyola.wordpress.com) i ajudant-nos a afrontar les despeses de la nostra defensa contra l’abús a què hem estat sotmesos per part de les forces policials i de l’autoritat que les controla.

Gràcies!

Solidaris Encausats de Bunyola. Setembre 2012

ABSOLUCIÓ!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.