Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Posa-li nom a aquest asteroide!

La sonda OSIRIS-REx viatjarà a un asteroide el 2016  i en retornarà alguns fragments.  Aquestes mostres sense tocar per ningú des de la formació del cos celeste poden donar molta informació sobre l’origen de la matèria orgànica trobada en meteorits que podrien haver sigut les llavors de la vida en la Terra.

L’asteroide és el 1999 RQ36, la qual cosa indica que es va descobrir el 1999. Tanmateix els investigadors de la Societat Planetària, el Laboratori Lincoln del MIT i la Universitat d’Arizona demanen ajuda als estudiants de tot el món per posar-li un nom més bonics per a l’asteroide. 

Participa abans del 2 de desembre de 2012 per a tindre l’oportunitat de posar nom a una gran roca del sistema solar.

El concurs està obert a xiquets i xiquetes menors de 18 anys. Per a participar, els pares o professors han d’ajudar els nens a omplir un document de participació online amb el nom proposat i una petita explicació del perquè s’ha elegit aquest nom.

Els asteroides no poden rebre qualsevol nom, per suposat. La Unió Astronòmica Internacional té sempre la última paraula en la denominació dels objectes grans i petits del sistema solar, i té unes regles per nomenar objetes pròxims a la Terra com 1999 RQ36. Per exemple, no han de tindre més de 16 caràcteres, no ser ofensius, estar escrits en caràcters llatins, pronunciables, etc… Consulteu-ho abans.

De moment ja hi ha 5000 propostes…. Que espereu per animar als vostres fills i alumnes?



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Exploració de l'espai per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent