Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Publicat el 25 d'agost de 2012

La mesura de l’univers

Ja hi som altra vegada. Avui, 25 d’agost a la nit, faré la “tradicional” activitat astronòmica a Ca les Senyoretes d’Otos. Aquesta nova proposta de les Nits Temàtiques de la casa i Vilaweb/Ontinyent constarà, és clar, d’una observació astronòmica per aprofitar les nits fosques de l’Ombria del Benicadell.

Poc després de la posta de Sol aprofitarem per fer l’ultima ullada al planeta Saturn que, de dia en dia, va endinsant-se en les lluors solars i que no es tornarà a veure fins d’ací unes setmanes al cel. Això, si, a la matinada abans de l’eixida del Sol.

La Lluna, en quart creixent, es troba en el moment ideal per fer-li una mirada tranquil·la. Els seus cràters i les muntanyes assoleixen les màximes ombres i, per tant, es fan ben visibles.

Després soparem i xarrarem amb els amics. Les delicatessen de l’ama de la casa, l’Assumpció, ens faran recordar menjar passats, on el sabor de les coses eran el més important.

I quan tot estiguem assaciats ja parlarem de les proporcions del sistema solar i els mètodes de mesura en l’univers. Com mesurem la distància al Sol? Com sabem les proporcions del Sistema Solar? I, quins regles usem? De quina manera se sap que la galàxia d’Andròmeda es troba a 2 milions d’anys llum? I quin és el drama personal que hi ha darrere d’aquest coneixement?

D’això i d’altres coses parlarem aquesta nit a Otos, el poble dels rellotges de Sol.

I, per als més noctàmbuls, després de la xerrada continuarem observant el cel des de la terrassa de Ca les Senyoretes.

Ja, ho sabeu, si voleu vindre…

Com sempre, les reserves per a les Nits Temàtiques s’han de fer a través dels telèfons de Ca les Senyoretes: 962358032 i 620588724, o del correu electrònic casa@ruralotos.com. Places limitades.



  1. Enric, espero que anés molt bé.

    Saps que a un grup d’illencs d’adopció, ens en deus una, de visita al cel.

    Una abraçada a R.

    Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Telescopis i observacions per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent