ES RACÓ D'EN JORDI

Aplec d'articles de combat

24 de novembre de 2013
Sense categoria
0 comentaris

TIL I PERSECUCIÓ DEL MALLORQUÍ

Carta remesa al Diario de Mallorca i a la Ultima Hora dia 21 de juliol del 2013

Hem d’anar ben alerta a deixar-nos entabanar gens ni mica pels radicals espanyols encamellats en el Govern que ara no s’aturen de predicar ‘trilingüismo’. Aquesta arrancada no és més que una rabieta desesperada com a reacció a l’enfilall de fracassos que han tingut amb allò de la ‘libre elección de lengua’. Cada vegada que han provat de separar els alumnes per motius de llengua a les escoles, el projectil els ha sortit per la culata: la immensa majoria de pares ha triat la continuïtat del consens lingüístic del Decret de Mínims. Això els fa tastar massa cruament que el darrer maldecap de la majoria dels qui els votaren era la persecució fanàtica del mallorquí i que l’autèntic maldecap era i és la superació de la crisi econòmica.

Si creguessin en el ‘trilingüísmo’, no haurien conservat i, fins i tot, augmentat, l’oferta trilingüe en català, espanyol i anglès del cine d’IB3, que hi havia quan ells entraren, en lloc d’imposar-hi el monolingüisme espanyol?

Si creguessin en el ‘trilingüismo’, no haurien fet qualque gestió per a introduir-ne una mica allà on l’espanyol es manté imposat com a única llengua? Fan res per a posar-n’hi gens, de ‘trilingüismo’, ni tan sols ‘bilingüismo’, al jutjats, als hospitals amb metges que no volen entendre els pacients mallorquins, a les sales de cine, a les emissores de ràdio i als canals de televisió, tant públics com privats, que emeten a territori balear, als controls de trànsit a les carreteres i a tants d’altres àmbits? No! Ben alerta! El ‘trilingüismo’ només els fa il·lusió allà on el català ha recobrat la normalitat d’ús, que és a les escoles. Però allà on continua intacta la imposició de l’espanyol, de ‘trilingüismo’, res de res: ja estan bé les coses així com estan!

Ni ‘trilingüismo’, ni ‘bilingüismo’, ni ‘libertad de elección’, ni històries! L’extermini del mallorquí encalcen ells i no altra cosa!

Jordi Caldentey

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!