Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Usuaris de la línia 1 del Metro com jo

Com a persona voldria primerament manifestar el meu condol a totes les victimes de tan fatal accident. Si ja és dur morir però fer-ho de manera absurda encara ho és més, sobretot per als familiars.

Com a valencià voldria expressar la meua més enèrgica protesta. Ja són molts anys d’infraestructures precàries.

Molt anys d’escoles en barracons, de fer l’ESO a l’escola (el segon institut de secundària de la Valldigna ajornat indefinidament).D’universitats infradotades econòmicament mentre es promocionen universitats catòliques i d’altres virtuals i "internacionals". De línies d’alta tensió sense consens de la població. D’orquestres noves de trinca plena d’estrangers mentre els conservatoris valencians exporten músics a tot arreu.
De fastos i de nous rics amb diners d’altres "serà per diners"…

No m’interessa qui serà al final el culpable. Com sempre, serà el conductor. És sempre el punt més feble. Una faena rutinaria, sempre passant pel mateix lloc, només és qüestió de temps que es tinga una distracció. En el segle XXI no es pot permetre que la tecnologia no ens lliure de les distraccions normals en tot ser humà. Hi ha sistemes de frenada automàtica que ja tenen les altres línies 3 i 5 del metro València. Els usuaris protestaven, l’oposició presentava propostes. Només fa uns dies el govern del PP va presentar un pla de 300 milions d’euros per renovar la linia. Massa tard, com sempre. Governen sense previsions, per tapar forats.

Respecte a la cobertura informativa molt bé per TV3. Criticada per alguns, és de les poques finestres on podem veure l’actualitat valenciana els valencians. Enhorabona Empar Marco. I un zero per Canal 9 que va trigar 1 hora en connectar en directe en el lloc dels fets.

Quantes voltes he agafat aquesta línia! Últimament només l’agafava des de Burjassot a Àngel Guimerà. Però quan vivia a Alberic, el meu poble, l’agafava per anar a la facultat. Pense que la gent morta i ferida són gent com jo, estudiants i treballadors i m’esborrone…



  1. Tenen prou amb l’exit del soterrament, l’aplaudiment dels incondicionals al seus liders politics com Rajoy, Gallardón per lluir el tratge, amparats per ses majestats reials.

    Tanmateix com abans el que llogaba a dones ploroneres amb el soterraments.

    En definitiva el soterrament va ser un exit amb les corresponents aplaudiments i mostres de condol. Que més vol aquesta gent?

    La gent és queixa per vici, devant de tan grandiosa despedida que més volen?

    És veu que demanar més responsabilitat a les autoritats devant la siniestrabilitat i la precarietat laboral i les seues repercussions indirectes i exigir mitjans amb més seguretat. Ara,  no toca? 

  2. Des d’aquest correu vull enviar un missatge de condol als familiars i amics de les víctimes de l’accident i en general als habitants del País Valencià.

    Ànims! I canya al Pp! Que encara ho aprofitaran per guanyar vots…

  3. Des de la comarca del Baix Llobregat, el condol d’un aficionat a la astronomia per a la veritable societat civil valenciana, aquella que ha d’agafar el metro (estudiants, treballadors,…)

  4. El meu condol també des de l’Anoia. Des d’un català de sang valenciana que fa seu el dolor per una tragèdia tan trista com evitable.

    Amb vosaltres ens els moments bons i també en els més difícils. Una abraçada.

    Josep M

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Societat per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent