10 de maig de 2012
Sense categoria
1 comentari

Bloc a bloc

Quì ens havia de dir, el primer cop que veierem el mon per un forat rectangular a la pantalla del ordenador, que el concepte que havíem tingut de la comunicació canviaria radicalment?
I encara més: qui ens havia de dir que tindríem la oportunitat de conèixer a absoluts desconeguts, que ho haurien estat per sempre si no fos per els bits que van i venen transportant pensaments com qui envia desitjos embolcallats amb paper intangible?.
No se com, vaig descobrir una cosa que en deien blocs, a Blogger: petits o llargs articles passats per la barretina de cadascú i comentats a cop d’espardenya i mocador. Hi havia “famílies” que es comentaven i re-comentaven entre ells i un bon dia vaig deixar anar un post, el primer post.

Anys després d’aquell primer, encara crec en la construcció blocaire, bloc a bloc, potser perquè la meva feina ha estat sempre lligada al mon de la construcció i bloc a bloc s’aixequen parets amb la voluntat de  no separar ni aïllar, sinó de construir una casa comú, ampliable i modular, on cada dia hi càpiga mes gent.

Sí, piulem a twitter, es fa bugada a fesibuck, es penjen les captures de mirades a flick,  i es watsapeja per dir que anem rambla amunt, rambla avall. Però encara ara em quedo amb els blocs, els totxos que apilem entre tots el blocaires com si ens hi anés la vida per deixar testimoni de les nostres piràmides de pensaments.

La Xesca, un dia se’n va anar, i la Silvia, i altres blocaires que ignoro qui són, i el dia que marxem tots, deixarem com a Keops o a Tchichén Itzà el testimoni de l’existència d’una déria comú: la piràmide de blocs, a estudiar per a futurs arqueòlegs de la historia dels blocaires enllaçats.

L’Osser (Cafè en gra) 
 

Gracies a vosaltres Roser, Victòria, Marieta, que sóu l’ánima d’aquesta trobada blocaire a Búger. Ens hi aplegarem tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!